CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba Açıklaması

'Çok ciddi bir şekilde CHP üzerinden operasyon yürütülmeye çalışılıyor'.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP'nin cezaevinde terör örgütü üyelerini ziyaret ettiği iddialarına ilişkin, 'Çok ciddi bir şekilde CHP üzerinden operasyon yürütülmeye çalışılıyor.' dedi.

Ağbaba, partisinin Malatya İl Başkanlığında düzenlediği toplantıda, son bir haftadır Türkiye'de fırtına koparılmaya çalışıldığını öne sürdü.

Organize bir yalan çetesiyle karşı karşıya olduklarını savunan Ağbaba, 'Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı, Genel Başkan'ımızı teröristleri hastanede ziyaret etmekle suçladı, dün çark etti bundan memnunuz. Genel Başkan'ımız MYK'da 'Bir tane teröristi hastanede ziyaret ettiğimizi kanıtlayın siyaseti bırakırım' dedi. Maalesef bir yalan söyleniyor ama onların söylediği yalan 20 milyon kişiye ulaşıyor bizim söylediğimiz doğru 1 milyon kişiye ulaşıyor. Bir algı yaratılmaya çalışılıyor.' diye konuştu.

Ağbaba, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın bu konuyu katlayarak büyüttüğünü savundu. Bozdağ'ın, kimin hangi cezaevine ne ziyaret yaptığını bildiğini anlatan Ağbaba, 'Birkaç gündür fırtına koparılıyor. Bakan bir yalan söylüyor, 'CHP'liler 81 teröristi cezaevinde ziyaret etti' diyor. İlhan Cihaner ve Sezgin Tanrıkulu hiçbir PKK'lıyı ziyaret etmemiştir, külli yalandır. Bir çete, medyasıyla, siyasetçisiyle, yorumcusuyla CHP'ye saldırıyor. Öncelikle bunlarla ilgili yasal haklarımızı kullanacağımızı herkesin bilmesini istiyoruz. Bu çeteye karşı CHP milletvekilleri olarak tüm hukuksal haklarımızı kullanacağız.' ifadelerini kullandı.

Siyasi kimliği ne olursa olsun mazlumların, mağdurların yanında yer aldıklarını ifade eden Ağbaba, 'Akademisyenler ve gazeteciler ne zamandan beri terörist?' diye konuştu.

Ağbaba, şunları kaydetti:

'Adalet Bakanı'na soru sormak istiyorum: Bu cezaevi ziyaretleri suçsa bunlarla ilgili soruşturma açtın mı? Açmadıysan derhal aç. Ayrıca ziyaret ettiklerimizden şimdi cezaevinde olan var mı? CHP milletvekilleri Can Dündar'ı, Erdem Gül'ü ziyaret etmiş. Hem CHP'yi hem bu arkadaşları suçluyorsun. Bu külliyen yalan, bu kadar yalan söylendi ama bu kadar büyüğü hiç söylenmedi. Nasıl böyle bir şey yapılabilir, söylenebilir anlamak mümkün değil. 'Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi 3 KCK'lıyı ziyaret etti' diyorlar ama onun sadece bir ziyareti var o da Esra Mungan. Zeynep Altıok, '6 PKK, 2 THKP-C'liyi ziyaret etti' diyor ancak sadece Can Dündar ve akademisyenleri ziyaret etmiş. Çok ciddi bir şekilde CHP üzerinden operasyon yürütülmeye çalışılıyor. Kendi yaratmış oldukları kanı, gözyaşını birilerine havale etmeye çalışıyorlar. Adalet Bakanı hakkında, çetesi hakkında her türlü yasal hakkımızı kullanacağız. Yarından itibaren televizyonu, medyası, köşe yazarı yorumcusuyla ilgili her türlü hukuksal girişimde bulunacağımızı belirtmek istiyorum.'

Kaynak: AA