CHP Eskişehir İl Milli Eğitim Komisyonu'ndan Başkan Kurt'a Ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir İl Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Esma Zakire Altınel ve komisyon üyeleri, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’u ziyaret etti.

CHP Eskişehir İl Milli Eğitim Komisyonu'ndan Başkan Kurt'a Ziyaret
Başkan Kurt’un makamında geçekleşen ziyarette, Eskişehir Milli Zafer İlkokulu’nda öğretmenlik yapan Zekai Yıldırım hakkında öğrencilerine Odunpazarı Belediyesi tarafından hazırlanan Resimli Çocuk Hakları Sözleşmesi Kitabı dağıttığı için Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan soruşturma konuşuldu. Komisyon olarak Odunpazarı Belediyesi ve Zekai öğretmenin sonuna kadar arkasında olduklarını belirten CHP Eskişehir İl Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Esma Zakire Altınel, Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Yıldırım hakkında verdiği soruşturma iznini skandal olarak değerlendirdi. Altınel, Milli Eğitim Müdürü’nün bir an önce bu skandal karardan vazgeçmesi gerektiğinin altını çizdi.

"ÇOCUKLAR HAKLARINA SAHİP ÇIKSIN İSTEDİK"

Ziyarette konuşan Başkan Kurt ise, kitabı çocuklar kendi haklarını öğrensin diye çıkardıklarını keydetti. Başkan Kurt, "Çocuklar haklarını öğrendikçe kendilerini daha mutlu ve güvende hissedecek. Resimli Çocuk Hakları Sözleşmesini çocuklara sunarken haklarına sahip çıkmasını, çocukların hakları ile birlikte mutlu ve güzel günlerde yaşamalarını istedik" dedi.

Başkan Kurt, CHP Eskişehir İl Milli Eğitim Komisyonu’na da destekleri için teşekkür etti.
Kaynak: İHA