Burhaniyeli Makine Teknisyeni Ürettiği Makineleri Dünyaya İhraç Ediyor

Burhaniye ilçesinde, makine teknisyeni Coşkun Sever, ürettiği tel örme makinelerini yurt dışında birçok ülkeye ihraç ediyor. 11 yıl önce kullanmak için satın aldığı tel örme makinelerini geliştirerek kendi imal etmeye başlayan Coşkun Sever, ürettiği makineleri ihraç etmeye başladı.

Burhaniyeli Makine Teknisyeni Ürettiği Makineleri Dünyaya İhraç Ediyor
Burhaniye Ağır Sanayi Bölgesi’ndeki mütevazı atölyesinde ürettiği tel örme makinelerini İran, Irak, Suriye, Afrika ve Avrupa’da çeşitli ülkelere ihraç eden Sever, son olarak geliştirdiği, dünyada kalitesi en yüksek olan altıgen otomatik tel örme makinesini de İran’a ihraç etti. Tel örme makinelerinin yanı sıra otomatik peynir kesme makinesi de imal eden Sever, bu ürünün de mandıralarda hizmet vermeye başladığını söyledi.



Katıldığı fuarlarda makinelerini tanıtan Burhaniyeli müteşebbisin hedefi daha çok ihracat yapmak. Coşkun Sever, Sever Makine olarak Burhaniye ilçesinde 2005 yılında tornacılıkla iş hayatına başladığını ve da sonra tel örme sektöründeki eksiklikleri görerek tam otomatik tel örme makinesi imalatına başladığını kaydetti.

Coşkun Sever’in son ürettiği altıgen tel örme makinesini satın alan İranlı İş Adamı Ahmet Fardi Şahintepe, Sever’in atölyesini gezdi. İranlı İşadamı Ahmet Fardi Şahintepe, “İran’da büyük oranda tel örme işi yapan bir firmayız. Daha iyisini yapmak için Türkiye’den makine almaya karar verdik. Coşkun beyin makinelerini beğendik. İnşallah, başka makinelerde satın alacağız” dedi.

İmalatçı Coşkun Sever’de,”.Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde makine imalatı yapmaktayım. 2009 yılından beri yapmış olduğum makineleri yurt içi ve yurt dışı piyasalarına sunmaktayım. Son yapmış olduğum altıgen tel örme makinesi, dünyada teknik özellikleri bakımından en yüksek kalitede bir makine. Bu makineyi İran’daki müşterilerimize, İran’ın en büyük tel galvaniz tel üretim tesisi olan müşterililerimize satışını gerçekleştirdik. Bu yapmış olduğumuz satış neticesinde müşterilerimiz bizim fabrikamızı ziyarete geldiler. Daha ileriki aşamalarda da daha fazla makine için anlaşmalara vardık. İhracatımıza Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde devam ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA