Bingöl'de Şehit Yakınları Ve Gaziler İftarda Buluştu

Bingöl Valisi Köşger: 'Allah cümle güvenlik güçlerimizi muhafaza etsin'.

Bingöl Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce verilen iftar yemeğinde şehit yakınları ve gazilere bir araya geldi.

Öğretmenevi Yaylalı Konağı'nda düzenlenen programda, Kuran tilavetinin ardından şehit yakınları, gaziler ve konuklar orucunu açtı.

Burada konuşan Vali Yavuz Selim Köşger, Bingöl'de geçirdiği ikinci ramazanda şehit yakınları ve gazilerin sofrasını paylaşmaktan onur duyduğunu söyledi.

Şehit aileleriyle her zaman gönül birliktelikleri bulunduğunu belirten Köşger, gönül birlikteliklerinin hiçbir şekilde tereddüte mahal bırakmayacak şekilde devam ettiğini bilmelerini istediğini ifade etti.

Köşger, İslam coğrafyasında zor günler yaşandığını dile getirerek, bütün gayretlerinin vatandaşların huzur ve refah içinde yaşamasını sağlamaya dönük olduğunu ifade etti.

Vali Köşger, şunları kaydetti:

'Bingöl'de yapmaya çalıştığımız ülkemizin bir an önce sulh ve sükuna eriştirmek, bir an önce huzur ortamına kavuşturmak ve ülkemize huzur içinde el ele, gönül gönüle, birlikte ve beraberce bir hayatı devam ettirmek, daha müreffeh, kalkınmış, huzurlu bir ülkeyi birlikte inşa etmektir. Buna engel olmaya çalışan her kim varsa onun karşısında askerlerimiz, güvenlik güçlerimiz, polisimiz, korucular aslanlar gibi duruyor ve gerektiğinde de canlarını feda etmeye devam ediyorlar. Allah cümle güvenlik güçlerimizi muhafaza etsin.”

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Burtaşkıray da şehit yakınları ve gazileri misafir etmenin sevincini yaşadıklarını ifade etti.

'Ülkemizin ve ümmetimizin zor bir zamandan geçtiğini biliyoruz' diyen Burtaşkıray, şöyle devam etti:

'Böylesi bir zamanda sakınma davranışını ve sakınma bilincini, birlik, beraberlik, huzur ve sükun, barış, kardeşlik sağanaklara dönüşerek ülkemizin ve ümetimizin üzerine yağmasını diliyorum.'

Programa, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İl Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Bayer, vali yardımcıları, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Kaynak: AA