Berko İlaç, Kaşık Formuyla Büyük İlgi Gördü

Toplum sağlığına katkıyı amaç edinmiş, hızlı büyüme grafiği ve inovatif ürünleriyle dikkat çeken Berko İlaç, CPhI İstanbul 2016’ya katılım sağladı. Berko İlaç fuarda, Türkiye’de ilk ve tek olarak kullanıma sunduğu kaşık formunu ve kaşık makinesini tanıttı.

Berko İlaç, Kaşık Formuyla Büyük İlgi Gördü
Sağlık ve ilaç endüstrisinin buluşma noktası olan CPhI İstanbul 2016’da yerli ve yabancı katılımcılar ve ziyaretçilerle bir araya gelen Berko İlaç, Türkiye’de ilk ve tek olarak kullanıma sunduğu kaşık formunu ve makinesini tanıttı. Geliştirdiği kaşık formu ve yenilikçi pazarlama uygulamalarıyla ön plana çıkan Berko İlaç’ın patentli teknolojisi olan "Kaşık Makinesi", geçen yıl olduğu gibi bu yıl da katılımcıların ve ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Yüksek teknolojik makinesiyle el değmeden dolumu yapılan kaşık formu, hem T.C. Sağlık Bakanlığı onaylı ürünlerde hem de T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı onaylı takviye edici gıda ürünlerinde kullanılıyor ve faydalı model belgesine sahip. Kaşık formuyla Altın Havan 2014’te “Yılın İnovatif Ambalaj Ödülü”ne layık görülen Berko İlaç, ürün alanındaki inovatif uygulamalarının yanı sıra pazarlama alanındaki inovatif bakış açısını da ortaya koyuyor.

CPhI İstanbul 2016’da yabancı yatırımcılarla bir araya gelen Berko İlaç, kendini anlatma fırsatı yakaladı ve yeni pazarların yolunu açtı. 2015 yılından bugüne kadar toplamda 18 ülkeyle ihracat yapan ve ihracat sözleşmesi imzalayan Berko İlaç, 20 ülkeyle de görüşmelerini sürdürüyor. 2014 yılında 4 ülkeyle ihracat yapılıyorken 2015 yılında ihracat hacmini TL bazında %72 artırarak toplam 18 ülkeyle ihracat yapan ve ihracat sözleşmesi imzalayan Berko İlaç’ın 2016 yılsonu hedefi, TL bazında iki katı büyüme ve toplamda 40’a yakın ülkeyle sözleşme imzalama şeklinde.
Kaynak: İHA