Baluken'den Altan Tan açıklaması

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın HDP'ye yönelik eleştirilerine ilişkin, 'Grubumuza mensup milletvekili arkadaşımızın yapmış olduğu röportajda birçok isabetsiz tespit vardır.' dedi.

Baluken'den Altan Tan açıklaması
Baluken'den Altan Tan açıklaması
Baluken, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin, 'Milletvekiliniz Altan Tan'ın partinin politikalarını eleştiren bir yaklaşımla 'yeni bir oluşumun olabileceğini' söyledi. Nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna şu yanıtı verdi:

'Altan Tan milletvekilimizdir. Grubumuza mensup milletvekili arkadaşımızın yapmış olduğu röportajda birçok isabetsiz tespit vardır. Biz o isabetsiz tespitleri mahkum etmek yerine kendisiyle konuşup anlamaya çalışıyoruz. Programımız dün neyse bugün de aynı şekilde orta yerde duruyor. Partimizin içerisinde bu anlamda çok farklı çevrelerden gelen milletvekili arkadaşlarımız var. Zaman zaman milletvekili arkadaşlarımızın pratik uygulamada bazı farklı görüşleri ifade etmesi HDP gibi bir program etrafında bir araya gelmiş çok bileşenli yapılarda normal bir durum olarak değerlendirebiliriz.'

Baluken, HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın kişisel görüşlerinin bütün muhafazakar kesimin görüşleri şeklinde ele alınmaması gerektiğini belirterek, HDP içerisinde o kesimi temsil eden birçok arkadaşlarının partinin en yetkili organlarında yer aldığını söyledi.

Altan Tan için disiplin sürecinin işletilip işletilmeyeceğinin sorulması üzerine Baluken, her farklı görüşü dile getirenler hakkında hemen disiplin süreci yürüten bir parti konumunda olmadıklarını vurguladı.

Baluken'den Altan Tan açıklamasıAltan Tan'dan yeni parti sinyali!
Kaynak: AA