ASO Teknik Koleji'nde İlk Mezuniyet Heyecanı

ASO Başkanı Özdebir: 'Bundan 4 yıl önce bir hayalle yola çıktık. (Veliler) O dönemde ortada bir fotoğraftan, çizilmiş bir resimden başka bir şey olmayan hayalimize inandılar, güvendiler'

Ankara Sanayi Odasınca (ASO) 2012 yılında açılan teknik kolejin ilk mezunları temsili diplomalarını törenle aldı.

ASO 1. Organize Sanayi Bölgesi İdare Binası'ndaki törene öğrencilerin aileleri ve okul yöneticileri de katıldı.

ASO Başkanı Nurettin Özdebir, yaptığı konuşmada, 4 yıl önce bir hayalle yola çıktıklarını belirterek, 'Okulumuzun binası yoktu. Kiralık bir yerde üç tane sınıf vardı. Böyle eğitime başladık. Beni en çok duygulandıran şey, o dönemde ilk öğrencileri kaydederken, birçok öğrenciyi anne ve babası ellerinden tutup getirdi. Ortada bir fotoğraftan, çizilmiş bir resimden başka bir şey olmayan hayalimize inandılar, güvendiler, sizleri bizlere teslim ettiler.' dedi.

Mezun olan öğrencilerin hayatlarında yeni bir dönüm noktasına geldiklerini dile getiren Özdebir, üniversite sınavlarında gençlerin çok başarılı olacaklarına inandığını söyledi.

Teknik Kolejin kurulması aşamasında 'aslolan eğitim' sloganını benimsediklerini ifade eden Özdebir, 'Sizler iyi bir eğitim aldınız. Sadece bilgi yetmiyor. İçinde bulunduğumuz rekabet ortamında ne bildiğiniz değil, bildiklerinizle neler başarabildiğiniz önemli.' diye konuştu.

- Diğer konuşmalar

Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Solmaz da okulun kurulmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Bu denli yüksek standartlarda bir okulun 10-15 yıl hayal bile edilemeyeceğini belirten Solmaz, 'Bunlar gösteriyor ki ülkemiz artık dünyanın birinci liginde oynayan bir ülke.' değerlendirmesinde bulundu.

Öğrencilere daha çok çalışmaları ve vizyonlarını daha geniş tutmaları tavsiyesinde bulunan Solmaz, velilere de çocuklarının ASO Teknik Koleji'nde okumalarına vesile oldukları için teşekkürlerini iletti.

Okul Müdürü Mustafa Daşcı da çok heyecanlı olduğunu ifade ederek, '2012'de bana mini mini yavrular teslim edilmişti. Bugün güzel kızlar ve delikanlı yiğitlere vatanın geleceğini emanet ediyoruz.' dedi.

Öğrenciler adına konuşan Gökhan Şahin Atalan da hayatlarındaki önemli bir dönüm noktasını geride bıraktıklarını dile getirdi.

Tören, temsili diplomaların dağıtılması ve keplerin fırlatılmasıyla sona erdi.

Kaynak: AA