Anamurlular İftar Sofrasında Buluştu

İçel Büyükşehir Belediyesi’nin unutulmaya yüz tutan geleneklerimizi yaşatmak ve hemşehrilik bilincinin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla geleneksel hale getirdiği ilçe iftarlarından üçüncüsü Anamur’da gerçekleştirildi.

Anamurlular İftar Sofrasında Buluştu
Anamur Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen iftar yemeğine saatler kala meydanı dolduran Anamurlular, oruçlarını İçel Büyükşehir Belediyesi’nin 4 bin metrekarelik alana kurduğu 6 bin kişilik iftar sofrasında açarak, hep birlikte dua etti.

Anamur halkının yoğun ilgi gösterdiği iftar ve Ramazan etkinliğine, İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra MHP İçel Milletvekili Baki Şimşek, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte konuşan Kocamaz, Ramazan ruhunu birlikte yaşayıp, Anamurlular ile bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, “Ramazan’ın feyzi ve bereketinden faydalanmaktan, sizlerle birlikte bir arada olmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. Yemek bahane, sizlerle bir araya gelmek, yüzünüzdeki o mutluluğu görmek önemli olan. Bizlerin bugün olduğu gibi her zaman İçel ortak paydamızda birleşmemiz çok önemli. Her zamankinden daha fazla birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gereken bu dönemde, inadına birlik, inadına İçel, inadına Türkiye diyoruz. Sizlerle burada buluşmak ve Ramazan ruhunu sizinle yaşamaktan mutlu oldum, gurur duydum” dedi.

İçel Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Ramazan etkinlikleri ile birlik ve beraberlik duygularının pekiştiğini dile getiren Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Anamurlular ile bir araya gelen Başkan Kocamaz’a teşekkür etti. Konuşmaların ardından İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe’ye Nusret Mayın Gemisi minyatürü hediye etti. Türe ise Başkan Kocamaz, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz ve Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı’ya Anamur’dan Kıbrıs görüntüsü içeren tablo verdi.

‘Mahallede Ramazan’ etkinlikleri kapsamında, Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden Hacivat ve Karagöz oyunu sahnelendi. Çocuklar kadar büyüklerin de kahkahayla izlediği oyun, Anamurlulara keyifli dakikalar yaşattı. Oyundan hemen sonra sahne alan Kenya Akrobasi Grubu’nun performansı ise izleyenlere heyecanlı anlar yaşatarak büyük alkış topladı.

Etkinlik kapsamında davetlileri türkülerine ortak eden Aşık Sefai, birbirinden güzel eserleriyle Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran halkı coşturdu. Aşık Sefai ile birlikte sahne

alan şair Ahmet Coşkun, Türk Halk Müziği sanatçıları Selami Durmuş ve Davutcan Akyüz de seslendirdikleri şiirler ve türküler ile Anamurlulara unutulmayacak bir akşam yaşattı.
Kaynak: İHA