AK Parti Muğla Teşkilatı İl Divan Toplantısı

AK Parti Muğla Teşkilatı İl Divan Toplantısı yapıldı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'ndeki toplantının açılışında konuşan AK Parti Merkez Karar Yönetim ve Kurulu (MKYK) üyesi Özben Yelda Erol Gökcan, AK Parti'nin kurulduğu günden itibaren partinin her kademesinde görev aldığını belirterek, bundan sonra omzuna daha ağır bir sorumluluk verildiğini ifade etti.

Daha önce de AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları'nda aktif görev alarak Türkiye'nin tüm şehirlerini karış karış gezdiğini belirten Gökcan, 'Bana bu görevi layık gören Başbakanımız Binali Yıldırım'a sonsuz teşekkür ediyorum. Muğla'mı partimin en üst düzeyinde temsil etmenin gururunu yaşamaktayım. Genel Başkanımız Sayın Binali Yıldırım'la kutlu yürüyüşe devam. Bundan sonra Muğla'nın sorunlarını, sıkıntılarını Ankara'da dile getirmek için yoğun çaba harcayacağım. Partimin başarısı, Muğla'nın daha iyi hizmet alabilmesi için elimden gelen her çabayı göstereceğim.' dedi.

AK Parti Milletvekili Nihat Öztürk ise ramazan ayında askere, polise ve vatandaşlara saldırılar düzenleyen bir terör örgütüyle karşı karşıya olduklarını, ancak hükümetin terörle mücadelede kararlılıkla yol almaya devam edeceğini söyledi.

Yaklaşık 7 aydır mecliste tüm toplantılara katıldığını anlatan Öztürk, şöyle konuştu:

'Kasım ayından beri mecliste gördüğüm en belirgin şey HDP VE CHP'nin kol kola bize muhalefet etmesidir. Birileri ısrarla gündemi değiştirmeye çalışıyor. Ama lütfen buna izin vermeyin. Silopi'ye gittiği zaman devlet burada çok büyük bir yıkım yapmıştır dediler. En son Paris'e gittiği zaman CHP heyeti HDP'yi övmeye çalışmış hatta ismini vermeyeceğim bir milletvekili devletin doğuda çok büyük yıkım yaptığından bahsetmiştir. Aynı sürece dokunulmazlıkların kaldırılması sırasında da şahit oldum. Emin olun bu milletin tepkisinden korkmasalar zaten birçoğu hayır oyu verirdi. Ama referandum baskısından korktular. Bunu nasıl millete anlatacağız diye o baskıdan korkarak milletvekillerini serbest bırakarak referandumun meclisten geçmesine katkı verdiler. Ama millet onların o HDP'yle beraber yürüyüşünü, onlarla birlikte o siyaset yapma çabasını çok net bir şekilde gördü.'

İl Başkanı Kadem Mete de bundan sonraki süreçte yeni Yönetim Kurulu ile partilerinin Muğla'da en iyi başarıyı yakalaması için çalışma yürüteceklerini dile getirdi.

AK Parti'nin başka illerde yüzde 60-65'lere çıkan oy oranlarını Muğla'nın yüzde 49'lara düşürdüğünü vurgulayan Mete, 'Yani AK Parti'yi tüm ülke anladı da Muğlalılar mı anlamadı? Asla değil. Biz anlatamıyoruz. Biz kendi içimizdeki çekişmelerden, etrafımızdaki fitnecilerden, fitnecilere destek vermekten, onların yazdıklarıyla uğraşmaktan fırsat bulup siyasetimizi yapamıyoruz.' diye konuştu.

Sosyal medya üzerinden 'bir türlü yönetimini oluşturamıyor' eleştirilerine cevap veren Mete, 'Göreve geldikten 15 gün sonra yönetimim hazırdı. Hazırladığım listede üstü çizilen bir tek Allah’ın kulu yoktur. Bundan dolayı Genel Merkezime ve Başbakanıma şükranlarımı sunuyorum. Liste hükümet değiştiği için yeni MKYK oluştuğu için Genel Başkanımızın elden dolaştırması ile ramazan dolayısı ile yapılacak etkinlikler aksamasın diye İçel ve Muğla yönetimini onaylattı.' diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Kadem Mete’nin İl Yönetim Kurulu Listesi’nde şu isimler yer alıyor:

'Teşkilat Başkanı Şadi Pirci, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Mustafa Karataş, Seçim İşleri Başkanı Nazlı Noyan Öksüz, Tanıtım ve Medya Başkanı Can Çimen, Dış İlişkiler Başkanı Ethem Yiğit, Halkla İlişkiler Başkanı Hamza Akercan, Sosyal Politikalar Başkanı Emine Dal Kılıçarslan, Çevre Şehir ve Kültür Başkanı Yurdanur Uzun, Ekonomi İşler Başkanı Sinan Acar, Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Demirci, Mali ve İdari İşler Başkanı Rafet Barutçu, AR-GE Başkanı Mehmet Tokgöz, İnsan Hakları Başkanı Esin Özel Özmen, İl Sekreteri Seyitnur Gül, İl Yönetim Kurulu Üyeleri ise Ahmet Bilgin Şaşmaz, Ali Orhan, Ayşe Çınar, Bahattin Başpınar, Barış Eğilmez, Bünyamin Kurt, Çiğdem Akbay, FATİH Ölmez, Ferruh Bahadır, Galip Turhan, Hakan Akgör, Hakan Fevzi İlhan, Hasret Kaya. İsmail Baykal, Mehmet Tan, Melehat Akman, Mustafa Doğan, Suzan Harmandar, Tamir UZUN, Uğur Vural, Yılmaz Ören, Zehra Gökbel.'

Kaynak: AA