AK Parti İl Başkan Yardımcısı Boztepe Açıklaması

'(Menemen Belediye Başkanı Şahin) Belediyeyi aile şirketine çevirmiştir'.

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hüsnü Boztepe, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'in 'belediyeyi aile şirketine çevirdiğini' savundu.

AK Parti İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Boztepe, AK Parti Menemen İlçe Başkanı Mithat Çetin, ilçe belediye meclis üyeleri ve ilçe teşkilatının katılımıyla AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Menemen Belediyesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Boztepe, Şahin'in konuşmalarında 'ben seçim sürecinde rozetimi takarım, belediye başkanı olduktan sonra parti rozetimi çıkartırım' dediğini belirterek, 'Doğru, Şahin belediye başkanı olduktan sonra parti rozetini çıkartıp yerine Şahin aile çiftliği rozetini takmıştır. Belediyeyi aile şirketine çevirmiştir.' ifadelerini kullandı.

Menemen Belediyesi 2015 Yılı Meclis Denetim ve Faaliyet Raporlarını inceleyen Menemen Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Koç ise Şahin'in bu raporu açıklamaları için mecliste kendilerine usülsüz olarak sadece 10 dakika süre verdiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

'Belediye başkanının iki tane yardımcısı var. Biri kayınbiraderi, biri de teyzesinin oğlu. Menemen Belediye Spor Başkanı da kardeşidir. Paralar bu üçgen içinde dönüyor. Eski şoförü şirket müdürü, sosyal markette de kızı müdür. Köşeler tutulmuş. Bu işlemler bu akrabalarla yürüyor. Yapı bu şekilde. Her belediyenin olduğu gibi bizim belediyemizin de bir şirketi var. Meta-su... 2015 yılında bol bol yemek yapmış, fatura kesmiş. Mesela Deve Güreşi meselesi var. AK Partili belediyelere sorduk. Ödemiş 30 bin lira harcamış. Menderes'te 30 bin lira harcamış. Çiğli Belediyesi 60 bin lira civarında harcamış. Bizim belediyemiz 1 milyon 190 bin liralık bir bedel ödemiş.'
Kaynak: AA