Şimşek Açıklaması 'Türkiye Güçlü Büyümeye Devam Ediyor'

Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2016 yılının ilk üç aylık büyüme rakamları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Şimşek Açıklaması 'Türkiye Güçlü Büyümeye Devam Ediyor'
Türkiye ekonomisi 2016’nın ilk çeyreğinde yüzde 4,8’lik büyüme performansıyla dünyada 8’inci olduğunu vurgulayan Başkan Şimşek, Türkiye’nin son çeyrek verileriyle dünyanın en hızlı büyüyen 20 ülkesi arasına girdiğini kaydetti.

Şimşek, “İlk üç aydaki büyüme oranı iş dünyası açısından son derece cesaret vericidir. Her alanda kendisi ispatlayan ülkemizin ekonomi alanında da varım dediğinin bir kanıtıdır. Ülkemizin tüm Avrupa Birliği ülkelerinden daha hızlı büyümesi bizleri son derece sevindirmiştir” dedi.

Başkan Lütfi Şimşek, Türkiye’nin 2015 yılını iki önemli seçim ve terör olayları gölgesinde geçirdiğine de değinerek, “Ülkemizin, ekonomik moral olarak bu verilere çok ihtiyacı vardı. Bu büyüme rakamları pek çok yatırımcı ve uluslararası sermayeye Türkiye’ye yatırım yapması açısından önemli bir güven verecektir. Türkiye nasıl bir olumsuz hava içinde olursa olsun, piyasa üretim ve büyüme yönünü hiç değiştirmemiştir” şeklinde konuştu.

MÜSİAD Konya Şubesi olarak, dünya ekonomi piyasalarında yaşanan son gelişmelere ve terör başta olmak üzere yaşanan pek çok olumsuzluğa rağmen, Türkiye ekonomisinin büyümesini bir kez daha takdirle karşıladıklarını belirten Şimşek, “Bize düşen görev, sorumluluklar dahilinde dış ticaret verilerinin ihracat yönünde daha yüksek seviyelerde olmasını sağlamaktır. Tüm bu zor şartlar altında büyük sorumluluk alarak üretmekten vazgeçmeyen ve ülkemizin büyümesinde kilit rol oynayan sanayicilerimizi ve işadamlarımızı bir kez daha kutluyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA