Balıkesir'de İlkokul Öğrencilerinden Duyarlı Davranış

İlkokul öğrencileri, 23 Nisan'da yaptıkları tabloların satışından elde ettikleri gelirle bir engelliye akülü tekerlekli sandalye aldı.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 23 ilkokul öğrencisi, 23 Nisan'da yaptıkları tabloların satışından elde ettikleri gelirle ihtiyaç sahibi bir engelliye akülü tekerlekli sandalye satın aldı.

İstiklal İlkokulunun öğrencileri, tabloların satışından elde ettikleri gelirle satın aldıkları akülü sandalyeyi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen'e teslim etti.

Öğrencileri, tabloları satın alarak sosyal projeye destek veren hayırseverlerle buluşturan Bilen, katkıda bulunanlara teşekkür belgesi verdi.

Bilen, yaptığı açıklamada, Femin&Art Derneği Ayvalık Şubesi Başkanı Gamze Altınok ve ressam Mahmut Ata Altınok, okul müdürü ve öğretmenlerinin öncülüğünde öğrencilerin yaptığı davranışın takdire şayan olduğunu söyledi.

Çocukların güzel bir sosyal sorumluluk projesine imza attığını dile getiren Bilen, 'Engellilerle ilgili toplumda farkındalık oluşturmak, çevrelerindeki engelli bireylere yardımcı olmaları açısından bu projenin son derece önemli olduğuna inanıyorum.' dedi.

Hayırseverler arasında bulunan AK Parti İlçe Başkanı Hakan Kayaalp de öğrencilerin duyarlı davranışının kendisini çok etkilediğini, ilçede yaşayan ihtiyaç sahibi engelliler için 2 akülü tekerlekli sandalye daha satın alarak hediye edeceğini kaydetti.

Kaynak: AA