36. İFSAK Kısa Film Yarışması Sonuçlandı

'Sinema Emek Ödülü' sinema eleştirmeni Sevin Okyay ve sinema tarihçisi Giovanni Scognamillo'ya verildi.

İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (İFSAK) tarafından, bu yıl 36.'sı düzenlenen İFSAK Kısa Film Yarışması'nın kazananları belli oldu.

İFSAK'ın Beyoğlu'ndaki merkezinde gerçekleşen ödül töreninde, aynı zamanda, 22. Ulusal İFSAK Kısa Film Festivali'nin kapanışı da yapıldı.

Törende konuşan İFSAK Yönetim Kurulu Başkanı Tanju Akleman, festival boyunca çok çaba sarf ettiklerini ve ilerleyen yıllarda izleyici sayısını artırmaya yoğunlaşacaklarını söyledi.

İFSAK Kısa Film Yarışması'nın Türkiye'nin en eski kısa film yarışması olduğunu aktaran Akleman, bugüne kadar ulusal çapta yapılan festivalin de uluslararası boyuta taşınması için çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

Festival koordinatörü, yönetmen Rıza Kıraç ise öğrencilik yıllarında ilk ödülünü aldığı İFSAK Kısa Film Yarışması'nın, kendisi için ayrı bir öneminin olduğunu dile getirdi.

Yarışmaya katılan filmlerin genellikle öğrencilerden geldiğini açıklayan Kıraç, şöyle devam etti:

'Gelecek yıllarda genç katılımların devam etmesini diliyorum. Çok iyi filmler geldi. Seçim yapılması çok zor oldu. 200'ün üzerinde katılım oldu, 3 kişiden oluşan jüri ön elemeyi yaptı. Ercan Kesal da tek seçici olarak, dereceye girenleri belirledi. İFSAK'ın yönetimi değişebilir ama bu festival ve yarışmanın devam etmesi gerekiyor.'

İFSAK tarafından, iki yıldan bu yana verilen 'Sinema Emek Ödülü' ise bu yıl sinema eleştirmeni Sevin Okyay ve sinema tarihçisi Giovanni Scognamillo'ya verildi. Scognamillo'ya, sağlık problemleri nedeniyle dün evinde verilen ödül, Okyay'a törende takdim edildi.

Deneysel dalında 'En İyi Kısa Film' ödülünü, 'Savaş Bölgesi' filmiyle Oğuzhan Kaya alırken, mansiyon ödülüne ise 'Renklerin Düşüşü' filmiyle Karis Deniz Kara layık görüldü.

Belgesel dalında birincilik ödülünü 'Kinostajik' filmiyle Resul Sakınmaz, ikincilik ödülünü ise 'Ali Değil Ari Komutanım' filmiyle Deniz Özden aldı. Üçüncülük ödülüne 'Uzak mı?' filmiyle Leyla Toprak'ın layık görüldüğü yarışmada, Ahmet Bikiç 'Koro', İbrahim Yeşilbaş da 'Kameralı Çocuk' filmleriyle mansiyon ödülü aldı.

Kurmaca dalında birincilik ödülünün sahibi, 'Günah' isimli kısa filmiyle Gülistan Acet, ikincilik ödülünün sahibi ise 'Wong Kar Wai Üzerine Kısa Bir Film'le Serdar Önal ve Ömer Çapoğlu oldu. Yakup Tekintangaç'ın 'Azad' filmiyle üçüncü seçildiği yarışmada, Selman Acar, Taylan Mintaş ve Oğuz Anbarlı mansiyon ödülü aldı.

'Merkür' filmiyle Melis Balcı ve Ege Okal, canlandırma dalında 'En İyi Kısa Film' ödülünü alırken, Serdar Koçak da 'Rest' isimli kısa filmiyle mansiyona layık görüldü.

Ödül töreninin ardından, dereceye giren filmlerin gösterimi yapıldı.
Kaynak: AA