Siirt'te Yetim Yakınlarına İftar

Siirt'te Gönül Elçileri Derneği tarafından yetim aileleri ve yakınları için iftar programı düzenlendi.

Siirt Üniversitesi merkez kampüsünde düzenlenen programa katılan Gönül Elçileri Derneği Başkanı Murat Coşar, 'Bugün günlerden yetim günü, bugün günlerden kardeşlik günü' dedi.

Coşar, Siirt'te ikamet eden çoğunluğu yetim ailelerle bir araya geldiklerini ve burada iftarlarını beraber açtıklarını belirterek, iyi günde, kötü günde bu ailelerin ve çocuklarının yanında olduklarını söyledi.

Çoşar sözlerini şöyle sürdürdü:

'Okula başladıklarında çantalarını, kırtasiye malzemelerini aldık. Kurban Bayramı'nda kurban eti dağıttık onlara, pişmeyen tencerelerine aş olduk. Kardeşliğimizi verdik biz onlara. Onlarla bir gönül bağımız var, gönül bağımızı devam ettirme adına, o gönül köprüsünü kurma adına burada bir araya geldik. İnşallah bunu devam ettireceğiz, yılardır devam ettiriyoruz. Bu işe duyarlı Siirt halkına da çok teşekkür ediyoruz. Siirt halkı çok yardım sever, bu konuda bize çok destek oluyorlar.'

İftar programına, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, Siirt Üniversitesi Rektörü Murat Erman, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, yazar İhsan Süreyya ile yetim aileleri ve yakınları katıldı.

Kaynak: AA