Peçeli Hırsızlar Kamerada

İstanbul Zeytinburnu’nda kumaş satan dükkanları hedef alan şapkalı ve peçeli hırsızlar, esnafa binlerce liralık zarar verdi. Son olarak yine bir kumaş dükkanına giren hırsızlar güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

Peçeli Hırsızlar Kamerada
Zeytinburnu’nda kumaş satan esnaflar, haftalardır dükkanlarına giren hırsızlardan şikayetçi. Esnafın korkulu rüyası olan hırsızlar, sabah saat 05.00 ile 06.00 arasında girdikleri dükkanlardaki kumaşları büyük ticari arabalara yükleyerek kayıplara karışıyor. Dükkanların önüne gelen hırsızlar, alarmı etkisiz hale getirip, dakikalar içerisinde binlerce liralık kumaşları çalıyor. Aynı mahalle içerisinde farklı farklı sokakları kendisine hedef seçen hırsızlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

“BURADA GİRMEDİKLERİ DELİK KALMADI”

Son olarak birkaç gün önce dükkanına hırsız giren bir iş yeri sahibinin yakını Ümit Küçükler, arkadaşının dükkanından 25 bin liralık kumaş alındığını ifade ederek, “Güvenlik kamerasını izledik, burada görüntülerde var. Buraya büyük bir araba çekiyor. Araba dışarı ile irtibatı kapattığında gelen geçen kimse göremiyor. Levyeler ile kapıyı zorlayıp açıyor içeriye giriyor. 13-14 dakika içerisinde kumaşlarımızı alıp götürüyor. Bu hırsızlar burada her yere giriyor Zeytinburnu’nda. Bizim yan tarafa da girdi. Orada da 25-30 bin liralık kumaşımız gitti. Burada girmediği sokak, delik kalmadı. 3 kişiler bunlar. Aynı araba Zeytinburnu’nda bayağı bir hasar verdiler” dedi.



“GÜNDÜZ GELİP TESPİT EDİYORLAR”

Hırsızlar, aynı sokak içerisinde bir başka dükkana girme teşebbüsünde bulundu. Dükkanın çalan alarmını susturamayan hırsızların kaçma anı ise güvenlik kamerasına yansıdı. Dükkan çalışanı Adem Aslan, “Olay sabah saat 5.30 civarlarında bir minibüs ile burada gerçekleşti. Burada genellikle sabah sokakların sessiz olduğu zamanda oluyor. Gündüzleri tespit ediyorlar. İçerideki kumaşları falan tespit ediyorlar. Takip edildiğine göre aynı kişiler. Bu sokakta genellikle 6 ayın içerisinde çoğu dükkan zarar gördü. Onların da kamera kayıtlarına göre incelenerek aynı kişi olduğu tespit edildi. Bizim dükkana girmek için teşebbüste bulundular. Alarm sistemi sağlam olduğu için polislere intikal ediyor. Anında kaçıyorlar. Ama bizim sokaktan çıktıktan sonra aşağıdaki arkadaşların dükkanından 500-600 kilo civarında kumaş çalıyorlar” diye konuştu.

Son olarak birkaç gün önce 25 bin liralık hırsızlık yapan ve bir iş yerine girme teşebbüsünde bulunan hırsızlar, güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Şapkalı ve yüzleri peçeli kumaş hırsızları, iş yeri önüne minibüs ile yaklaşıp tekrar uzaklaşıyor. Sonrasında tekrar iş yerinin önüne gelen hırsızlar, ellerindeki aletler ile iş yerinin kepenklerini açıyor. İçerideki kumaşları dakikalar içerisinde çalan hırsızlar, hızla olay yerine geldikleri minibüsle uzaklaşıyor.

Kaynak: İHA