Öğrenciler Bisikletlerine Kavuştu

Sağlık Bakanlığı’nın ’Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat’ programı kapsamında, Mustafakemalpaşa ilçesindeki öğrencilere bisikletleri teslim edildi.

Öğrenciler Bisikletlerine Kavuştu
Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokolle Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından ’Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat’ programı kapsamında, Mustafakemalpaşa ilçesindeki 29 okuldan 58 öğrenciye bisikletleri takdim edildi. Mustafakemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, "Toplumun obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini arttırmak, yeterli ve düzenli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmasını teşvik amacı doğrultusunda öğrencilerimize takdim edildi. Projenin amacına ulaşması temennisiyle herkese sağlık için hareket etmesini diliyorum" dedi.

Mustafakemalpaşa İlçe Kaymakamı Mustafa Masatlı, "Teknoloji insanları tembelleştiriyor ve hareketsizleştiriyor. Bunun neticesinde obez insanların sayısının artıyor. bu proje ile öğrenciler hareketli yaşamın bir parçası haline geleceklerdir. Dağıtılan bisikletler öğrencilerimize hayırlı olsun. kazasız belasız kullansınlar" dedi.

Bisikletlerine sahip olan çocuklar, mutluluk içinde evlerinin yolunu tuttu.
Kaynak: İHA