Kutsal balık Arowana Aqua Vega'da

Dünyada şu ana kadar en az değişim geçiren hayvan olarak bilinen Arowana balığı, Ankara Nata Vega Outlet’te bulunan Aqua Vega’da dikkatleri çekiyor.

Kutsal balık Arowana Aqua Vega'da
Arowana balıkları Avrupa’nın ikinci, Türkiye’nin ise en büyük tünel akvaryumu olan Aqua Vega’da Güney Amerika’da Amazon Nehri’nden esinlenerek tasarlanmış alanda yaşamlarını sürdürüyorlar.

Kırmızı, gümüş ve altın renkleri bulunan Arowana balıklarının bazı inanışlara göre ilginç hikayeleri bulunuyor. Uzakdoğu’da bir inanışa göre evde nazar boncuğu olarak beslenen Arowana balıkları, sıçrayıp intihar ettiklerinde eve gelecek bir kötülüğün önlendiği düşünülüyor. Hemen hemen her evde beslenen Arowana balıkları kutsal sayılıyor. Aqua Vega’da doğal yaşamlarına yakın bir alanda bulunan bu balıkların sadece büyüklüğünden kaynaklanan bir güzelliği olmayıp, aynı zamanda bilinen en parlak renklere sahip oldukları belirlendi. Parlak renkleri sayesinde dünyadaki en pahalı tatlı su balığı unvanı da bir Arowana cinsine ait. Arowana balıklarının beslenmeleri etçil olup, kendi türlerine ve diğer türlere karşı davranışı agresif olan balıklardır.
Kaynak: İHA