Kapadokyalı Turizmcinin Yüzü Bayramla Gülecek

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması, Kapadokya bölgesindeki turizmcilerin yüzünü güldürdü Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Durmaz: 'Tatilin erken açıklanması turizmciler ve bölgeye gelecek olan ziyaretçiler açısından iyi oldu. Erken rezervasyon imkanı doğmuş oldu'

MURAT KAYA/BEHÇET ALKAN - Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde memnuniyetle karşılandı.

Kayadan oyma kiliseleri, butik otelleri, yer altı şehirleriyle yerli ve yabancı turistin ilgisini çeken Kapadokya'da işletmeler, Ramazan Bayramı tatiline hazırlanıyor. Son dönemde yabancı turist sayısındaki azalma nedeniyle, sıkıntılı günler geçiren turizmciler, Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olarak açıklanmasının sevincini yaşıyor.

Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kapadokya'nın kültür turizminin önde gelen bölgelerinden olduğuna işaret etti.

At, atv ve sıcak hava balonu turlarıyla Kapadokya'nın doğal güzelliklerini keşfeden ziyaretçilerin, bölgede tarihi ve kültürel zenginlikleri bir arada yaşayabildiğini anlatan Durmaz, Başbakan Binali Yıldırım'ın imzaladığı bayram tatilini 9 güne çıkaran genelgenin ardından, bölgede ciddi hareketlilik beklediklerini bildirdi.

Bayram tatilinin uzatılmasının turizmcinin yüzünü güldüreceğini vurgulayan Durmaz, 'Tatilin erken açıklanması turizmciler ve bölgeye gelecek olan ziyaretçiler açısından iyi oldu. Erken rezervasyon imkanı doğmuş oldu.' dedi.

Ramazan Bayramı nedeniyle tatile gidecek yerli turistlere Kapadokya'ya gelmeleri yönünde tavsiyede bulunan Durmaz, 'Bayram nedeniyle açıklanan 9 günlük tatil, bizim yöremiz için çok uygun. Bayram tatilinde Kapadokya'yı tercih eden turistler, at, atv, ve sıcak hava balonu turlarıyla eşsiz bir tatil deneyimi yaşayabilir.' diye konuştu.

Durmaz, Kapadokya'nın İç Anadolu Bölgesi'nde bulunması nedeniyle birçok yakın ilden turistin rahatlıkla gelebildiğini belirterek, şöyle devam etti:

'Bayram tatili turizmcinin yüzünü güldürecek. Fiyatlarda yüzde 50'e kadar varan indirimler var. Bölgede 30 avrodan 200 avroya kadar butik otellerde konaklama imkanı var. Bölgeye ağırlıkla İstanbul'dan ziyaretçimiz geliyor. Bunun yanında Kayseri, Adana, İçel, İzmir'den de bölgeye yerli turist geliyor. Bu nedenle bayramda yüzde 100 doluluk bekliyoruz. Yerli turistlerin yanı sıra Çin ve Hindistanlı müşterilerimizin de ağırlıkta olacağını düşünüyoruz.'

Uçhisar'da bulunan bir butik otelin satış müdürü Nimet Gül Özcaş da bayram tatilinin uzatılması kararının erken açıklamasından memnuniyet duyduklarını belirterek, bu yıl bölgeyi tercih eden yabancı misafirlerin sayısının azlığına dikkat çekti.

Özcaş, 'Yabancı turistin az olması nedeniyle, yerli misafirler çok sık gelmeye başlamıştı. Bu nedenle bayram tatilinde de taleplerin artacağını düşünüyorum.' dedi.

İşletme olarak misafirlere farklı etkinlik alternatifleri sunduklarını anlatan Özcaş, 'Bizim ve diğer oteller için erken rezervasyon anlamında Ramazan Bayramı tatilinin erken duyurulması çok olumlu oldu. Fiyatlarımızı yerli turisti de düşünerek, belli oranlarda düşürdük. Bunun yanında 3 kal 2 öde ve kuru sabitleme gibi promosyonlar yaptık. Bunların da etkili olacağına inanıyorum.' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA