'İyi Yaşam Hareketi' İstanbul'da

'İyi yaşam hareketi' olarak da adlandırılan 'Global Welness Day', İstanbul Küçükçiftlik Park'ta yüzlerce kişinin katılımıyla kutlandı Etkinlikte ziyaretçilere, yogadan zumbaya, kahkahadan nefes alma tekniklerine kadar tüm 'iyi yaşam' hareketleri, katılımcı uzmanlar eşliğinde anlatıldı Global Wellness Day kurucusu Belgin Aksoy: 'Dünyanın en doğusundan en batısına kadar çok geniş bir coğrafyada kutlanan bu özel günde, insanlara hayatlarında 365 gün iyi olmalarını sağlayacak değişiklikler yapmaları için ilham vermek istiyoruz.

İnsanların hayata daha iyi bir adım atması amacıyla düzenlenen ve 'iyi yaşam hareketi' olarak da adlandırılan 'Global Welness Day', İstanbul'da düzenlenen bir etkinlikte yüzlerce kişinin katılımıyla kutlandı.

Türkiye'de, iş kadını Belgin Aksoy kuruculuğunda 2012 yılından bu yana her haziran ayının ikinci cumartesi günü kutlanmaya başlanan ve dünyada 100 kadar ülkeye de yayılan Global Wellness Day etkinlikleri bu yıl Maçka'daki Küçükçiftlik Park'ta gerçekleştirildi. Etkinlik diğer ülkelerde de 3 binden fazla noktada kutlandı.

Sabah saatlerinde başlayan aktiviteler için Küçükçiftlik Parkı'na gelenler, tüm etkinliklere katılıp, sağlıklı yaşam uzmanlarından bilgiler aldı ve eğlenceli bir gün geçirdi. Etkinlik, 'Bir gün tüm yaşamınızı değiştirebilir' sloganıyla ücretsiz olarak yapıldı.

- Yoga, zumba, kahkaha ve nefes

Etkinlik kapsamında yoga eğitmeni Gem Akcan, yüzlerce kişiye zihinsel ve bedensel arınma tekniklerini uyguladı. Toplu yoga seansının ardından konuklar bu kez, zumba eğitmeni Ayşegül Demirsoy'un önderliğinde, hareketli müzikle zumba yaptı.

Uzmanlar eşliğinde iyi yaşam sohbetleri de yapılan etkinlikte konuklara Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilara Koçak, doğru beslenme, Prof. Dr. Murat Aksoy da sağlıklı ve iyi yaşam konularında öğretici bilgiler verdi.

Kahkaha terapisti Eser Mutlu’nun etkinliğinde ise konuklar, birbirlerinin ellerinden tutarak kahkaha attı. Mutlu, katılımcılara kahkaha atabilmenin önemini anlattı. Katılımcılar, nefes terapisti Nevşah Fidan Karamehmet'in 'doğru nefesin önemi' ile ilgili anlattıklarını da dinlerken, bu teknikleri sahneye çağrılarak uyguladılar.

Etkinliğe katılan konukların çocukları ise kendileri için hazırlanan özel bölümde dans edip spor yaparak eğlenceli bir gün geçirdi.

- Aksoy: 'Atacağınız bir adım tüm hayatınızda iyi gelişmelere yol açacaktır'

Global Wellness Day kurucusu Belgin Aksoy, herkesi kendisi için 'iyi bir şey' yapmaya ve bugünü başlangıç kabul etmeye davet ederek, dünyanın en doğusundan en batısına kadar çok geniş bir coğrafyada kutlanan bu özel günde, insanlara hayatlarında 365 gün iyi olmalarını sağlayacak değişiklikler yapmaları için ilham vermek istediklerini söyledi.

Aksoy, 'Atacağınız bir adım tüm hayatınızda iyi yönde gelişmelere yol açacaktır. Biz bunun için herkesi bu adımı atmaya davet ediyoruz' dedi. Aksoy, etkinliğin 7 kıtadaki 100 ülkede, 250 milyon insanın hayatına dokunduğunu, tüm dünyadan 83 elçi ve 21 ana destekçinin projeye destek verdiğini, birçok ülkenin resmi makamlarının da kendilerine destek yazısı ilettiğini ifade etti.

Aksoy, yaptıkları araştırmalara göre 2017 yılının sonunda, Türkiye'den doğan Global Wellness Day'in 150 ülkede kutlanacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA