İki yüzlü Fransa

Fransa, EURO 2016 nedeniyle önlemleri artırdı. Askerler, şampiyonanın yapılacağı şehirlerde terör tehdidi nedeniyle kuş uçurtmadı. Aynı orduya bağlı diğer birlikler ise YPG’ye terörist yetiştirmek için Suriye’ye gitti...

İki yüzlü Fransa
DAEŞ terörüne en çok adam gönderen ülkelerin başında gelen Fransa diğer taraftan terörün en önemli hedeflerinden biri de oldu. Paris saldırıları sonrası tüm dünya Fransızlar için kenetlenirken aynı ülkeler Türkiye'deki terör için kılını kıpırdatmadı. Onlarca vatandaşını teröre kurban veren Fransa ise son yaptığıyla terör konusunda ne kadar samimiyetsizce davrandığını kanıtladı. Ülkede gerçekleştirilen Euro 2016 için güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkartılırken binlerce Fransız askeri şampiyonanın yapılacağı şehirlerde terör önlemi aldı. Aynı Fransa'nın özel kuvvetlerinde yer alan askerlerin ise Suriye'nin kuzeyindeki YPG'li teröristlere eğitim ve danışmanlık hizmeti verdiği öğrenildi. Bir Savunma Bakanlığı yetkilisi, hususi kuvvetlerin PYD ile beraber olduğunu belirtti. PYD'nin haber ajansı ANHA'nın verdiği haberde de Fransız hususi kuvvetlerinin eğitimi doğrulandı. Haberde, "DAEŞ karşıtı koalisyona hava desteği veren Fransa Özel Güçleri, Suriye'nin kuzeyine konuşlandırıldı" denildi.

DENEYİMLİ ASKERLER YPG'DE
Geçen hafta Fransa Savunma Bakanı Jean Yves Le Drian "Silah temini, hava desteği ve tavsiyede bulunmak şeklinde yardım ediyoruz" demişti. Fransız ordusunun önemli birliklerinden William, Frank, Jacques ve Gregory isimli deneyimli askerler de daha önce YPG'li teröristlerle beraber savaşırken görüntülerini paylaşmıştı.

İki yüzlü Fransa

İki yüzlü Fransa


Fransız özel birlik askerleri, Türkiye'yi hedef alan PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG'ye açıktan destek veriyor

..