Cankurtaranlar Kocaeli Sahillerinde

Kocaeli Sahilleri Su Kazalarını Engelleme Merkezi, 200 kişilik ekip, 8 jetski ve 6 zodyak botla sahillerde boğulma vakalarına karşı hazır bekliyor.

Kocaeli Sahilleri Su Kazalarını Engelleme Merkezi (KOSKEM), 200 kişilik ekip, 8 jet-ski ve 6 zodyak botla sahillerde göreve başladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, merkezin 18 Eylül'e kadar kent sınırlarındaki Marmara ve Karadeniz sahillerindeki 10 bölgede her gün 10.00-18.00 arasında hizmet vereceği belirtildi.

Ekiplerin 200 kişiden oluştuğu ifade edilen açıklamada, kurtarma filosunda 8 jet-ski ve 6 zodyak bot bulunduğu aktarıldı.

Açıklamada, hizmetin büyükşehir belediyesi birimleri, sivil toplum kuruluşları ve gönüllü vatandaşlarla ortak çalışma kapsamında verildiği belirtilerek, 'Türkiye'de bir ilk olan bu örnek proje, halk ile yerel yönetimin kaynaşmasını sağlıyor. Cankurtaranlık çalışmalarında Mavi Bayrak kriterleri, dünya standartları ve Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu standartlarına uygun olarak Kocaeli sahillerinde görev alacak tüm personel profesyonel eğitmenlerce eğitildi.' ifadesi kullanıldı.

Personele dünya standartlarına uygun kıyafet, ekipmanların temin edildiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Tehlikeli rip akıntısı (çeken akıntı) hakkında vatandaşları bilgilendirmek amacıyla 10 bin el broşürü hazırlandı. Broşürler, sezon içerisinde dağıtımı yapılacak. Kurulan sesli anons sistemiyle de gerekli durumlarda vatandaşlara uyarı ve ikaz yapılacak. Görev yapılan tüm sahil ve plajlar için yazılı ve görsel uyarı, ikaz ve bilgilendirme tabelaları hazırlanarak sezon öncesi uygun olan yerlere konuldu. Ayrıca hizmet verilmeyen sahil, koy ve kayalık bölgelere de cankurtaranlık hizmetinin olmadığını belirten tabelalar yerleştirildi.'
Kaynak: AA