Büyükşehir Belediyesi, İlk İftar Sofrasını Aydıncık'ta Kurdu

İçel Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde düzenlediği ve geleneksel hale getirdiği iftar sofralarının ilki bu yıl Aydıncık’ta kuruldu.

Büyükşehir Belediyesi, İlk İftar Sofrasını Aydıncık'ta Kurdu
Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan ayının birlik ve beraberlik ruhunu İçel’in her köşesine taşımak amacıyla Aydıncık’ta gerçekleştirdiği ‘Mahallede Ramazan’ etkinlikleri kapsamında verilen iftar yemeğinde yüzlerce kişi bir arada oruçlarını açtı. Aydıncık Sahil Park Açık Düğün Alanı’nda yapılan iftar yemeği ve Ramazan etkinliğine, İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra MHP İçel Milletvekili Baki Şimşek, Aydıncık Kaymakamı Yavuz Arslan, Aydıncık, Mut, Bozyazı ve Anamur Belediye Başkanları da katıldı.

Etkinlik kapsamında sahne alan halk ozanı Aşık Sefai, şair Ahmet Coşkun, Türk halk müziği sanatçıları Selami Durmuş ve Davutcan Akyüz, Aydıncıklılara unutamayacakları bir akşam yaşatırken, Karagöz ve Hacivat, ortaoyunu, dans ve akrobasi gösterileri de büyük beğeni topladı.

İftar yemeğinde bir konuşma yapan Başkan Kocamaz, Ramazan ayının, insanları bir araya getiren, kaynaştıran ve dayanışma içerisinde geçirilmesi gereken çok önemli ve ulvi bir ay olduğunu söyledi.

Ülke olarak geçirilen zor günlerde bu etkinliklerin birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmek adına oldukça önemli olduğunu belirten Kocamaz, “Ülkemizde ne yazık ki, çok acı günler yaşanıyor, ülkemizi bölmek isteyen hainler her gün ocaklara ateş düşürüyor. Bu ülkenin birlik ve beraberliği için canını feda eden tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Ramazan ayının ülkemizde yeniden barış, huzur ve kardeşliğin tesis edilmesine vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak Aydıncık ilçesine yapılan hizmetlere tüm hızıyla devam edeceklerini dile getiren Kocamaz, “Bizler yerel yöneticiler olarak sizlere hizmet için varız. Bizler birlik içerisinde el ele sizlere en güzel hizmetleri getirmek için çabalıyoruz. Yıllardır göz ardı edilmiş bu ilçemize sizlerin de desteği ile en güzel hizmetleri getireceğiz. İnşallah bütün ilçelerimiz İçel merkez gibi olacak. İhtiyaç olan tüm hizmeti buraya getirip, çıktığımız bu hizmet yolculuğunu tamamlayacağız” diye konuştu.

MHP Milletvekili Şimşek ise Ramazan ayının manevi ruhunu Aydıncıklılar ile beraber iftar sofrasında bir araya gelerek yaşamaktan mutluluk duyduğunu vurgulayarak, “Tüm Aydıncıklıların Ramazan ayını birlik, beraberlik içerisinde geçirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yaptığı hizmetler dolayısıyla Aydıncık muhtarları adına Yenikaş Mahalle Muhtarı Arif Mandal tarafından Başkan Kocamaz’a plaket verildi.

Başkan Kocamaz ise Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan’a Nusret Mayın Gemisi maketini hediye etti.
Kaynak: İHA