'Başkentte Kudüs' Sergisi

Sergi, bugünden itibaren 13 Haziran'a kadar gezilebilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türk Tarih Kurumunca (TTK) hazırlanan 'Başkentte Kudüs' sergisi açıldı. Sergi, bugünden itibaren 13 Haziran'a kadar ziyarete açık olacak.

TTK Başkanı Prof. Dr. Refik Turan, Türk Tarih Kurumunda gerçekleştirilen açılış töreninde, sergideki fotoğraflarda İslam öncesinden itibaren Kudüs tarihinin anlatıldığını belirtti.

Kudüs'ün çok özel bir şehir olduğuna dikkati çeken Turan, 'Kudüs'e dokunduğunuzda bütün dünyada siyasi, sosyal, dini bir deprem oluyor. Tarih içerisinde çok büyük olaylara sahne olmuş, çeşitli tarihi olaylara mekan, sebep teşkil etmiş bir yer. Kudüs çok sayıda tarihi şahsiyetin, kahramanın, peygamberin mekanı. Çok sayıda kültürün, devletin kurulduğu bir mekan. Üç büyük ilahi dinin de kutsal saydığı bir yer. Biz Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan vatandaşlar, İslam alemindeki Müslümanlar olarak Kudüs'e bir emanet olarak bakıyoruz.' dedi.

Turan, serginin bugünden itibaren 13 Haziran'a kadar ziyaret edilebileceğini dile getirdi.

Serginin açılışına Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Ankara Müftüsü Prof. Dr. Mefail Hızlı, Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, TRT Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin İşler ve davetliler katıldı.
Kaynak: AA