Başkan Demirtaş, Uysal'ı Eleştirdi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ı eleştirdi.

Başkan Demirtaş, Uysal'ı Eleştirdi
Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın kendisine haber vermeden Gülüç’e siyasilerle birlikte gelip inceleme yapmasının doğru olmadığını söyledi.

Konuya ilişkin olarak açıklama yapan Demirtaş, “Hamzafakıhlı ile Topçalı mahallelerine hem doğalgaz hem de su hattı geçti. Kdz. Ereğli Belediyesi hatlar yapılırken asfaltı kazıp, buradaki yolları bozdu. Bir önceki dönemde belediyelerin anlaşmazlığı yüzünden buradan hatlar yıllardır geçiremiyorlardı. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal bizzat kendisi, bizden Topçalı ve Hamzafakıhlı’ya bu hatları geçirmek için talepte bulundu. Biz de Kdz. Ereğli Belediyesi’nin bu talebini geri çevirmedik. Bu bölgedeki halkın mağdur edilmemesi, doğalgaz ve içme suyuna kavuşması için Ereğli Belediyesi’ne çalışma yapması için izin verdik. Bizim amacımız halka hizmet gitmesi olduğundan, diğer kısımları açıkçası çok önemsemedik. Yaptığımız görüşmede Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, bizim verdiğimiz izne karşılık bozdukları yolların asfaltını yapacağı sözünü vermiş ve “Ben Gülüç’e geleceğim, birlikte bölgeyi inceleyeceğiz, bozulan yolların asfaltını da yapacağız” demiştir” dedi.

Uysal’ın kendilerine haber verilmeden Gülüç’e gelip fotoğraflar çektirdiğini ve yolların bozulmasından Ereğli Belediyesi’ni sorumlu tutmaya çalışmasının yanlış olduğunu anlatan Demirtaş, "Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın Gülüç’e geldiği haberini aldığımda yanlarına gidip, yaptığı hareketin hem Gülüç Belediyesi’nin tüzel kişiliğine hem de Gülüç halkına saygısızlık olduğunu ifade ettim. Biz Gülüç Belediyesi olarak ’Hamzafakıhlı ve Topçalı halkı mağdur olmasın. Buradaki mahallelerimiz doğalgaza kavuşsun, temiz içme suyuna kavuşsun’ diye düşünürken, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın işi siyasi ranta çevirmeye kalkması siyasi acemilik, tutarsızlık ve saygısızlıktan başka anlam ifade etmemektedir. Gülüç Belediye Başkanı olarak şahsım başta olmak üzere, Gülüç Belediyesi ve Gülüç halkı olarak Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın Ereğli ilçesinde oluşturduğu kargaşa, kaos ve başarısızlık ortamını Gülüç’e taşımasına asla müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İHA