Almanya'da Komşusuna Emanet Ettiği Tencere Takımı 30 Yıl Sonra Kendisine Ulaştı

Almanya’da yaşayan Sakine Bekdemir, 1986 yılında kesin dönüş yaparak Afyonkarahisar’a gelen komşusunun kendisine emanet ettiği tencere takımını kızı aracılığı ile 30 yıl sonra 74 yaşındaki komşusu Ayşe Şahin’e ulaştırmayı başardı. Bekdemir’in bu davranışı emanete nasıl davranılması gerektiği konusunda da örnek oldu.

Almanya'da Komşusuna Emanet Ettiği Tencere Takımı 30 Yıl Sonra Kendisine Ulaştı
Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde yaşayan Ayşe Şahin, 1986 yılında Türkiye’ye kesin dönüş yaparken Almanya’da komşusuna emanet bıraktığı tencere takımına 30 yıl sonra kavuştu. Sandıklı ilçesi Çay Mahallesi’nde oturan Ayşe Şahin, Almanya’dan 1986 yılında kesin dönüş yaparken taşıma imkanı olmadığı için tencere takımlarını arkadaşı Sakine Bekdemir’e emanet olarak bırakıp, Türkiye’ye gelirken getirmelerini istedi. Aradan geçen 30 yılın ardından Bekdemir, tencere takımlarını İstanbul’da yaşayan kızı Hayriye Bekdemir aracılığı ile Ayşe Şahin’e ulaştırmayı başardı. 30 yılın ardından kargonun getirdiği tencere takımını teslim alan Ayşe nine, teşekkür etmek için telefonla aradığı komşusunun kızı Hayriye Bekdemir ile konuşurken gözyaşlarına hakim olamayarak, “Ben bu tencere takımını arkadaşıma emanet bırakmıştım 30 yıl önce, bana şimdi ulaştı” dedi.

“GEÇ DE OLSA BİR EMANETİ YERİNE ULAŞTIRMANIN MUTLULUĞU VE HUZURU İÇERİSİNDEYİM”

Emanet tencereleri kargo ile ulaştıran Hayriye Bekdemir ise, İhlas Haber Ajansı muhabirine telefonda yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bu emanet tencereler bana Almanya’daki annem Sakine Bekdemir tarafından Ayşe teyzeye ulaştırılmak üzere gönderilmişti. Ayşe teyzenin adresini bulmam biraz zaman aldı. Adresine ulaştım ve kargo yolu ile kendisine gönderdim. Telefon ile görüştük, kargonun eline ulaştığını öğrendim. Geç de olsa bir emaneti yerine ulaştırmanın mutluluğu ve huzuru içerisindeyim.”

Ayşe ninenin Almanya’dan döndükten sonra Sandıklı’nın Gülyazı köyünde ikamet ettiği, eşinin ölümüyle Sandıklı’ya yerleştiği ve üç çocuk sahibi olduğu öğrenildi.
Kaynak: İHA