'Aks' Perde Açtı

Akasya’nın İstanbul’a kazandırdığı yeni kültür sanat merkezi Akasya Kültür Sanat (AKS), ilk perdesini Sunay Akın’ın "İki Kitap Bir Heves" tiyatro oyunu ile açtı.

'Aks' Perde Açtı
10 Haziran’da kapılarını açan AKS, sahnesinde ilk olarak Sunay Akın’ı ağırladı. Sunay Akın’ın binlerce kitabın içeriğini kendine has üslubuyla aktardığı, bakmak ile görmek arasındaki farkın altının çizildiği oyununa İstanbullular büyük ilgi gösterdi. Anadolu yakasına yeni bir sahne açılmasının önemine değinen Sunay Akın, salonu tamamen dolduran izleyicilerine de teşekkür etti.

Sanatın farklı alanlarına yönelik programıyla İstanbul Anadolu yakasının en yeni ve keyifli adreslerinden biri olacak olan AKS, Haldun Dormen’den Ali Poyrazoğlu’na kadar birçok usta tiyatrocuyu izleyiciyle buluşturacak. Kerem Görsev, Baba Zula, Birsen Tezer, Hayko Cepkin, Behzat Gerçeker&Enbe Orkestrası, Bülent Ortaçgil, Feridun Düzağaç gibi ünlü sanatçıların akustik konser performanslarına da ev sahipliği yapacak AKS, bu akşam da Ferhan Şensoy’u ağırlayacak. Yaklaşık 18 yıldır kapalı gişe olarak aralıksız sahnelenen "Ferhangi Şeyler", saat 21.15’te AKS’de sanatseverlerle olacak.

İSTANBUL’UN YENİ SAHNESİ: AKASYA KÜLTÜR SANAT

Akasya içinde 3. katta açılan AKS, 2 bin metrekare alana sahip. İki katlı, çok amaçlı ve her türlü kültür sanat organizasyonuna uygun altyapısıyla aynı zamanda çağdaş sanat sergilerine ve söyleşilere ev sahipliği yapacak olan AKS, Ekim ve Kasım ayı boyunca Türk çağdaş sanatının önde gelen isimlerini konuk edeceği “12 Sanatçı 12 Söyleşi” ve “Bubi Retrospektif ” sergilerine de hazırlanıyor. AKS etkinliklerinin biletlerine Akasya’nın zemin kattaki gişeden ve Biletix’ten ulaşmak mümkün.

İstanbul’un merkez noktalarından biri olan Acıbadem’in kalbinde yer alan Akasya’ya metro, metrobüs ve Marmaray bağlantılarıyla ulaşmak mümkün. Kendi araçları ile gelecek misafirler, Akasya otoparkından ve vale hizmetlerinden de yararlanabiliyor.
Kaynak: İHA