Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Bakan Kaya Mardin'de İftarını Açtı

MARDİN – Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya,

Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Bakan Kaya Mardin'de İftarını Açtı
Mardin’in Yeşilli ilçesinde düzenlenen Kiraz Festivali ve toplu iftar programına katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, Mardin Valisi Mustafa Yaman, AK Parti Mardin milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı ile birlikte Yeşilli ilçesinde düzenlenen Kiraz Festivali ve toplu iftar programına katıldı.

Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun’un duasının ardından Bakan Kaya vatandaşlarla birlikte iftar açtı.

Bakan Kaya, Mardin’e çok güzel programlar için gelmeyi arzu ettiklerini ancak bugün devlet ve hükümet olarak Midyat ilçesinde terör örgütü PKK tarafından bomba yüklü araçla İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne düzenlenen saldırıda yaralanan polis ve vatandaşların yanında olmak için geldiklerini kaydetti.

Midyat’ta hain bir saldırı sonucu 6 şehit ve çok sayıda kişinin yaralandığını anımsatan Kaya, "Oradaki vatandaşlarımıza dokunduk, onlarla dertleştik. Hal hatırlarını sorduk. Hasar tespitleri yapıldı. Devletimiz, ne gerekiyorsa yapacak Allahın izniyle. Valimiz, burada bunun takipçisi olacak. Biz Aile Bakanlığı olarak ne gerekiyorsa yapacağız. Rabbim bu hainlere fırsat versin. Bu olaylar bir daha yaşanmasın. Bu güzel Mardin’de güzel vasilerle buluşalım inşallah" dedi.

Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir ise, “Midyat ilçesinin dik duruşu, Türkiye’ye verdiği mesajla Midyat’ı kutluyorum, Midyat’ı tebrik ediyorum, Midyat nerde, Yeşilli orada, Midyat nerede Türkiye orada, Bizim adımız Mardin, soyadımız Türkiye, hiçbir kalleş, hiçbir sivil güç bizi bölemeyecek, bizi alt edemeyecek ama şunu unutmasınlar ki, beyinleri yıkanmış çok alçak, kanı bozuk ne yazık ki, içimizde bazı hainler 23 tane haçlı devletin oyununa geliyor. 101 yıl önce bu topraklarda ne oyun oynandıysa bugün yine aynı oyun bu sahnede. 101 sene önce Van’da, Bitlis’te, Ağrı’da ve Hakkâri’de bir Kürt Müslüman’ı bırakmak istemeyen, o alçaklar, o Ermeniler o haçlılar, bugün bizim gençlerimizi bizim çocuklarımızın beynine ve kalbine girecek şekilde bunları kandırıyorlar” dedi.

Kaynak: İHA