Uluslararası Ramazan Etkinliklerinde Sahne Kosova'nın

Keçiören Belediyesi 7.Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nin üçüncü gecesinde sahne bu defa kardeş Kosova’nın oldu.

Uluslararası Ramazan Etkinliklerinde Sahne Kosova'nın
Kalaba Kent Meydan’nda düzenlenen geceye Türkiye Kosova Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, Kosova Büyükelçisi Avni Spahiu, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve eşi Hatice Ak, Kosova Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, AK Parti Keçiören İlçe Kadın Kolları Başkanı Mahpeyker Sert ve Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör katıldı.

"AVRUPA BİZE İNSANLIK DERSİ VEREMEZ"

4 yıl önce Mustafa Ak ile birlikte üzerine bombalar yağan Gazze’ye gittiklerini hatırlatan Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, "Orada iftar yapıp sıkıntılara biraz da olsa çare olduk. Yine Mustafa Ak ve ekibiyle birlikte kendimizi Kosova’da bulduk. Yurt dışındaki Türklere maddi manevi destek olan Keçiören Belediye Başkanlarımın sayısı artsın diliyorum. Güçlü bir Türkiye dünyanın her köşesinde adalet bekleyen mazlumlar için büyük umuttur" dedi.

Aslan, hayatlarını başkalarını sömürerek geçiren Avrupa’nın ve 6.5 milyon insanı katleden Hitler’in torunlarının Türkiye’nin büyümesini engellemeye çalıştıklarını belirterek, "Avrupa’nın teröre verdiği destek ortada. Tarihlerinde kıyım yapan Hitler’in torunlarının bize soykırım yaptı demeye hakkı da yok, haddi de yok. Gittiği her yeri sömüren Avrupa bize insanlık dersi veremez. Bizim kimseden alacak dersimiz yok, kimse bu ülkenin gücünü kıramaz. Biz Allah’ın izniyle kendi gücümüzle büyümeye devam edeceğiz. Çünkü bize Allah yeter. Tayyip Erdoğan zayıflarsa Türkiye zayıflar. Tayyip Erdoğan’a da ülkemiz kadar sahip çıkacağız" diye konuştu.

"ÜMMET BİLİNCİYLE YAŞIYORUZ"

Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, bu gece Kosovalı kardeşlerini misafir ettiklerini, ama aynı zamanda onların sahnesine misafir de olduklarını ifade ederek, "Bizler mübarek Ramazan-ı Şerif’i ümmet bilinci içerisinde yaşamaya özen gösteriyoruz. Bu güzel ayda maalesef içimizi acıtan olaylar da oluyor. İstanbul ve Mardin Midyat’taki terör eylemlerinde bu milletin bekası, birliği için canlarını feda eden bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

Ramazan’da bile terör saldırılarını sürdürenlerin ne kadar dinsiz, imansız olduklarını ortaya koyduklarını söyleyen Başkan Ak, "Korku salmak istiyorlar, ama bizler birlik ve beraberlik içerisinde dimdik ayakta duruyoruz. Terörle sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bunların kökünü kazımak için mücadele eden askerimiz ve polisimizi Allah korusun diye dua ediyoruz" mesajını verdi.

"TÜRKİYE MAZLUMLARIN YANINDA"

Türkiye’nin Kosova’nın bağımsızlığını NATO müdahalesinin ardından 24 saat içerisinde tanıdığına dikkat çeken Arif Bütüç de, "Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan dünya siyasetine yön veriyor. Türkiye artık eski Türkiye değil, mazlumların yanında olan bir Türkiye var. Cumhurbaşkanımız Mamuşa’da Anadolu İlköğretim Okulu’nun açılışını yapmıştı. O günden bugüne Mamuşa vatandaşıdır, hemşerisidir. Bizlere verdiği destek için kendisine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Kosova Mamuşa’da Keçiören Parkı’nın açılışını yaptıklarını hatırlatan Bütüç, "Parkımızın içerisinde Çanakkale Şehitleri Anıtı da var. Amacımız Çanakkale ruhunu yaşatmak. Benim Ak Başkanım, sadece Keçiören’in değil bütün Balkanların da belediye başkanıdır. Bosna’da Gorajde Kültür Merkezi’ni yapıp Serebrenitsa’da 100 çocuğu sünnet ettirdiği için kendisiyle gurur duyuyorum" diye konuştu.

TÜRK BAYRAĞI SÜRPRİZİ

Büyükelçi Avni Spahiu da, "Keçiören Belediye Başkanı’na verdiği destek için Kosova halkının selamlarını ve teşekkürlerini iletmek istiyorum" diyerek, Keçiören’de açılışını yaptıkları Kosova Mamuşa Parkı’nın kendileri için büyük anlam taşıdığını ifade etti.

Spahiu, "Kosova küçüktür, ama dostlarımız büyüktür. Dostlarımız olmasa özgür olmayacaktık" dedi.

Mamuşa’dan gelen folklor ekibi gösterileriyle geceye renk katarken, iki küçük Kosovalı öğrenci Çanakkale şiiri okuyarak sahnede Türk bayrağı açtı. Çanakkale Destanı’nı anlatan bir tiyatro gösterisinin de sunulduğu program toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi. Gecede ayrıca Kent Meydanı’na kurulan Kosova Kültür Evi’nin açılışı da gerçekleştirildi.

Kaynak: İHA