TİKA'dan Sırbistan Eğitimine Destek

NOVI PAZAR – Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Sırbistan'ın güneybatısındaki Novi Pazar'da bulunan iki liseye modern eğitim cihazı ve teknik donanım yardımında bulundu.

Tekstil ve Deri Meslek Lisesi ile Anadolu Lisesine yapılan yardımlar kapsamında, öğrencilerin çok daha modern ortamlarda eğitim görmesi amaçlanıyor.

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Mehmet Kemal Bozay, lise öğrencilerine daha çok kitap okumaları çağrısında bulunarak, 'Sizlerin mücadelesi Novi Pazar veya Belgrad'da olmamalı. İleride Avrupa Birliği (AB) vatandaşı olacaksınız ve her AB vatandaşı sizin rakibiniz olacak. Çok okuyun, çünkü güç bilgide saklıdır' dedi.

TİKA Belgrad Koordinatörü Mehmet Bayrak da başta eğitim olmak üzere Novi Pazar'da 35 proje hayata geçirdiklerini belirterek, yapılan yardımlar sayesinde tekstille ünlenen Novi Pazar'da çok daha üretken bir neslin yetişmesi temennisinde bulundu.

TİKA, öğrencilerin ders gördüğü sınıfları yenilerken, görsel eğitime destek sağlayacak dijital cihaz yardımında da bulundu.

Kaynak: AA