Minik Semazenler Büyüledi

Maltepe Belediyesi’nin düzenlediği Ramazan etkinlikleri kapsamında sahne alan “Minik Semazenler” grubu, sema gösterisiyle büyüledi.

Minik Semazenler Büyüledi
Maltepe’de Organik Pazar alanında düzenlenen Ramazan etkinliklerinde 2 bin kişi “Sevgi Sofraları”nda orucunu açtıktan sonra, “Minik Semazenler” grubunun sema gösterisiyle keyifli anlar yaşadı. Hemşeri derneklerinin stantlar kurarak yörelerinin kültürlerini tanıttığı, çocuklar için birbirinden ilginç ve eğlenceli aktivitelerin düzenlendiği ve Ramazan’ın vazgeçilmezleri olan ebru ve kaligrafi gibi sanatsal çalışmaların yapıldığı Ramazan alanına, vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Sunuculuğunu Reha Yeprem’in üstlendiği etkinliklerin sohbet kısmında söz alan araştırmacı yazar Prof. Dr. Vehbi Vakkasoğlu, Ramazan’ın asıl gelişinin kalplere yansımasıyla olacağını belirterek, “Bu ayda şefkat kapılarının sonuna kadar açmanız lazım, eşlerinizi kıymetini bilip onlara sürpriz yapmanız lazım” dedi.

ŞOVLARLA GECE RENKLENDİ

Etkinlikler kapsamında, maskot şov ve tıraş şovu ile çocuklara yönelik eğlence düzenlendi.

Geleneksel Ramazan eğlencelerinden oyunların yer aldığı ve Osmanlı şerbetiyle lokumunun dağıtıldığı etkinliklerde, sanatçı Mehmet Kemiksiz söylediği ilahilerle Ramazan ruhunu Maltepe’de yaşattı.
Kaynak: İHA