MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan Kayseri'ye Geliyor

MHP Değişim Hareketi Kayseri Sözcüsü Mustafa Öztürk, MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan’ın Pazar günü Kayseri’ye geleceğini söyledi.

MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan Kayseri'ye Geliyor
MHP Değişim Hareketi Kayseri Sözcüsü Mustafa Öztürk, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Öztürk, MHP Genel Başkan Adayı Sİnan Oğan’ın Pazar günü Kayseri’ye gelerek partililer ile buluşacağını belirtti.

Öztürk, "19 Haziran 2016 Pazar günü saat 10.00 da Ankara’da MHP Olağanüstü Kurultayı toplanacaktır. Bu kurultaya hazırlık kapsamında, genel başkan adaylarından Sayın Sinan Oğan Pazar günü şehrimize gelecek ve fuar alanındaki Kadir Has Kongre Merkezi Konferans Salonunda Saat 21:45 de halkımıza hitap edeceklerdir. Tüm ülkücüleri ve halkımızı bu toplantımıza davet ediyoruz. Halkımız, Sinan Oğan beyi televizyonlardan tanır. Ülkemize büyük hizmetler vereceğine inandığımız bu genç politikacıyı Kayseri halkı daha yakından tanımalıdır" dedi.

MHP’de olağanüstü kurultay sürecinin 1 Kasım seçimlerinin ardından başladığını söyleyen MHP Değişim Hareketi Kayseri Sözcüsü Mustafa Öztürk, "548 delege genel merkeze başvurarak kongre talebinde bulundu. Genel Merkez, anlaşılmaz bir şekilde, bu yasal ve demokratik talebi geri çevirdi ve delegelere mahkeme yolunu gösterdi. Sonraki gelişmeler kamuoyunun malumudur. 12. Asliye Hukuk Mahkemesi delegeyi haklı buldu. Olağanüstü Kongreyi toplaması için bir çağrı heyeti görevlendirdi. Bu heyetin belirlediği 15 Mayıs 2016 tarihinde kongre yapılamadı. Çünkü AK Parti iktidarı ve genel merkezin ortak çabalarıyla kongre engellendi. Ancak üst mahkeme olan Yargıtay, baskılara boyun eğmedi ve 12. asliye hukuk mahkemesinin kararını doğru ve haklı buldu. Dolayısıyla Mahkemece yetkilendirilen Çağrı Heyeti, Olağanüstü Kurultayın 19 Haziran 2016 Pazar günü yapılması kararı almıştır" ifadelerini kullandı.

"BU KURULTAY MEŞRUDUR"

19 Haziran da yapılacak olan kurultayın meşru ve hukuki olduğunu belirten Öztürk, "Dolayısıyla kurultayda alınan kararlar da hukuki ve meşru olacaktır. Kurultayda MHP tüzüğündeki antidemokratik maddeler değiştirilecek ve seçimli kurultayın önü açılacaktır. Bugün MHP’deki durum, sürdürülebilir bir durum değil. Çünkü günden güne milliyetçileri iktidar olma umudu söndürülüyor. Halbuki Türkiye’nin içinde bulunduğu ağır sorunlar, Türk milliyetçiliğinin iktidar olmasını zorunlu kılmaktadır. Dolayısıyla MHP’nin iktidara gelme hedefiyle yeniden yapılması gerekmektedir. Bu nedenle bizler, MHP’deki değişim hareketini savunuyor ve destekliyoruz. MHP’deki Değişim Hareketi bir demokrasi hareketidir; bir hak-hukuk-adalet hareketidir; bir iktidara yürüyüş hareketidir" diye konuştu.

Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türk halkı, Habur-Oslo ihanetinin, “açılım” rezaletinin, hırsızlık ve yolsuzlukların hesabını soracak bir iktidarın özlemini çekiyor. Türk milliyetçiliğinin iktidarında bu hesap sorulacaktır. Buna inanan kitleler, MHP’deki değişim hareketini bir umut olarak görmeye başladı.

Bu tarihi fırsatı iyi değerlendirmeliyiz. 51 yıllık tarihinde Ülkücü Hareket, iktidara hiç bu kadar yakın olmamıştı. Bu nedenle Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’yi delege iradesine saygı göstermeye, yargı kararlarına uymaya, halkın sesine kulak vermeye davet ediyoruz. Ülkemizde mevcut siyasi yapının ve statünün devamı halinde, Anayasa değiştirilip tek adam rejimine geçilecek, Türkiye federasyonlara bölünecek, güneyde Irak’tan Akdeniz’e Kürt koridoru açılacak, devletimizin temel nitelikleri ve Türk kavramı anayasa dan çıkarılacaktır. Buna engel olabilecek tek güç, milliyetçi-ülkücü harekettir. Dolayısıyla değişim hareketinin başarısı, sadece MHP için değil Türkiye’miz için de gereklidir, şarttır."
Kaynak: İHA