Hakkari'deki Terör Saldırısı

Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının saldırısı sonucu şehit olan 2 köy korucusu için tören düzenlendi İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Demirci: 'Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini, milletimizin, devletimizin bekasını sağlamak için cansiperane mücadele ederek, Şemdinli'de terör örgütü mensuplarınca yapılan hain saldırı sonucu şehit düşen korucularımızı şükran ve minnetle anıyoruz'.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerin saldırısında şehit olan köy korucuları Eshet Yeşil ve Ahmet Demircan için tören düzenlendi.

Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığındaki törene Vali Cüneyit Orhan Toprak, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Halil İbrahim Ergin, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Demiray Demirci, Vali Yardımcıları Cüneyt Epcim, Hasan Ongu, Mehmet Emin Taşçı ve Bekir Abacı, kamu kurum amirleri, asker, polis ve şehit yakınları katıldı.

Saygı duruşunun ardından şehit korucuların Türk bayrağına sarılı naaşları tören alanına getirilerek, öz geçmişleri okundu.

İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Demirci, törende şehitler gibi vatan için canlarını seve seve vermeye hazır olduklarını söyledi.

Şehit köy korucuları Yeşil ve Demircan'ı şükran ve minnetle andıklarını kaydeden Demirci, şöyle konuştu:

'Hakkari'nin bağrından çıkan korucu Ahmet Demircan ve Eshet Yeşil, ülkemizin bölünmez bütünlüğü, şanlı Türk bayrağının sonsuza kadar ülke semalarında dalgalanması uğruna şehadet mertebesine uğurlanmaktadırlar. Vatandaşlarımızın can güvenliğini, milletimizin, devletimizin bekasını sağlamak için cansiperane mücadele ederek, Şemdinli ilçesinde terör örgütü mensuplarınca yapılan hain saldırı sonucu şehit düşen korucularımızı şükran ve minnetle anıyorum.'

Okunan duanın ardından şehitlerin cenazeleri, defnedilmek üzere Şemdinli ilçesine bağlı Üzümkıran köyüne uğurlandı.

Zirvin Tepesi'ndeki üs bölgesinde nöbet değişimi sırasında teröristlerin saldırısı sonucu 4 çocuk babası Eshet Yeşil ve 7 çocuk babası Ahmet Demircan şehit olmuş, Tefik Fırat yaralanmıştı.
Kaynak: AA