Engelli Kişiye Akülü Araç Desteği

Konya'nın Seydişehir ilçesinde Ümit Çocukları Engelliler Derneğince engelli Asiye Harmancı'ya (32) akülü araç hediye edildi.

Kesecik Mahallesi'nde ikamet eden Harmancı (32), AA muhabirine yaptığı açıklamada, akülü aracına kavuşmanın sevincini yaşadığını söyledi.

Son bir yıldır yardım almadan hareket edemediğini anlatan Harmancı, '32 yıldır talasemi hastasıyım. Bir yıldır yardım almadan tek başıma evden dışarı çıkamaz oldum. Eve mahkum oldum. Mutluyum. Artık gönlümce dışarıya çıkıp, her yere gidip gezebileceğim.' diye konuştu.

Anne Emine Harmancı (62) da kızına engelli aracı verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, '2004 yılında 19 yaşında bir oğlumu aynı hastalıktan kaybettik. Allahım kimseye bu hastalığı vermesin. Kızım ilkokul üçüncü sınıftan sonra okuyamadı. Sürekli hastalığıyla uğraştık. Dernek yöneticilerine ve hayırsever aileye teşekkür ediyoruz.' ifadelerini kullandı.

Dernek Başkanı Münevver Yalçınkaya da engelli bir vatandaşı bir kez daha hayata bağladıklarını ifade ederek, 'Asiye kardeşimizi özgürlüğüne kavuşturduk diyebiliriz. Engellilerin yaşadığı problem, herkesin problemi. Elimizden gelen her türlü desteği sunmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. İş adamları ve hayırsever vatandaşlarımızla engelliler arasında köprü olmaya devam edeceğiz.' açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA