Emrullah Hatipoğlu İle Sohbet Meclisi

Eyüp Belediyesi ve Eyüp Müftülüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü Eyüp Camii Meydanı programına, Emrullah Hatipoğlu konuk oldu. Ramazan etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen programa katılan Hatipoğlu, oruç ve takva hakkında konuştu.

Emrullah Hatipoğlu İle Sohbet Meclisi
Eyüp Belediyesi tarafından cami meydanında gerçekleştirilen Sohbet Meclisi adlı programda Emrullah Hatipoğlu, oruç ve takva üzerine Eyüplülere bilgi aktardı.

Ramazan ayının maneviyatını anlatan Emrullah Hatipoğlu, "Cenabı mevlamız ’Sizden kim Ramazan ayına yetişirse Ramazanı oruç tutarak değerlendirsin’ buyurdu. Bu ferman gereği oruçluyuz elhamdülillah. Bu emri yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu arada da yasaklara uymanın fiili uygulamasını yapıyoruz. Şu an benim önüme bir bardak su, bir lokma ekmek getirilse yiyemem. Peki zorlayan var mı? Tam tersine Doğu Türkistan’da oruç yasaklanıyor. Yasaklamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bizim böyle sıkıntılarımız yok Allah’ımız onların da o sıkıntılarını kaldırsın. Büyük bir nimetin içinde olduğumuzun farkındayız elhamdülillah. Biz inancımızdan dolayı Allah’ın emrini tutuyoruz. 17 saati aşkın bir zaman oruç tutmayı imanımız olmasa idi kimse bizi zorlayamaz ve yaptıramazdı. ’Oruç size farz kılındığı gibi sizden öncekilere de farz kılındı. Umulur ki takvaya eresiniz’ ayeti ile oruç bizi takvaya eriştiriyor. En üstün makam olan takva makamına bizi erdirecek olan şey emirleri tutmak, yasaklardan uzak kalmak. Bizim takvamız arttıkça manevi kazanımlarımız artacak. Bunun yolu ise emirleri tutmak, yasaklardan uzak durmak iledir. İşte bunu oruçta fiilen yaşamış oluyoruz" şeklinde konuştu.

Sohbet Meclisi programlarında her gün farklı konularda sohbetler gerçekleştiriliyor. Eyüp Meydanı’na gelen ziyaretçiler Sohbet Meclisi’ni büyük bir ilgi ile takip ediyor.
Kaynak: İHA