Cizre'de Kardeşlik İftarı

İftar programında terör mağduru vatandaşlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve mülki idare amirleri bir araya geldi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde düzenlenen iftar programında terör mağduru vatandaşlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve mülki idare amirleri bir araya geldi.

Sevgi, Kardeşlik ve Dostluk Platformu ile Şırnak Memur-Sen tarafından organize edilen ve Cizre Öğretmenevinde düzenlenen iftar programında konuşan Eğitim Bir-Sen Şırnak Şube Başkanı Abdullah Çatı, bugün burada bulaşmalarına vesile olan kardeşlik platformuna teşekkür etti.

Çatı, 'İnsan sosyal çevresinde imandan uzak kaldıkça nefsinin emrine boyun eğmeye biraz mahkum oluyor. Bütün müminler kardeştir, o halde kardeşlerinizle aranızı düzeltin ve Allah'tan korkun ki Allah da sizlere rahmet eylesin.' dedi.

Sevgi, Kardeşlik ve Dostluk Platformu adına konuşan üye Hayrullah Başer ise bugün kendilerini burada bir arada kılan şeyin gönül beraberliği, inanç kardeşliği ve aynı milletin ferdi oluşları olduğunu vurguladı.

Suriye, Irak, Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki olayların kendilerini rahatsız ettiğini ifade eden Başer, Sur, Cizre, Ankara ve benzeri olayların yoğunlaşması üzerine ülkede cereyan eden olaylardan bihaber kaldıkları ve duyarsız davrandıkları gerekçesiyle bölgede bir çalışma yapmaya karar verdiklerini açıkladı.

Bölgeye maddi desteği devlet, hayır kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının verdiğine işaret eden Başer, şunları kaydetti:

'Ama biz o bölgeye bir şeyler götürmeden, o bölgeyi ziyaret edelim diye düşündük.Diyarbakır ve Mardin’e ziyaret kararı alıp önce Sur ilçesini ziyaret edip buradaki mülki amirler ve sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldik ve onların diliyle ne oluyor onu dinledik. Diyarbakır’da, Mardin’de ve Cizre’de birer iftar programı ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri, bölge insanı ile beraber olalım dedik. Bu bölgeyi kendi zannımızca bildiğimizi sanıyorduk ama eksiklerimizin olduğunu gördük. Çünkü bu bölgede çok arkadaşlarımız ve dostlarımız var ama anlatılmakla değil, yaşanmakla olduğunu anladık ve bu duygularla buradayız.'

İftar programına, Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur, İl Emniyet Müdürü Celal Su, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hafzullah Memduhoğlu,sivil toplum örgütü temsilcileri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA