Bayburt'ta 'Şehirlerin Renkleri' Zarf Tasarım Sergisi

Bayburt Bilim ve Sanat Merkezince posta kültürünün canlandırılmasını sağlamak için Türkiye genelindeki bilim sanat merkezleri arasında posta sanatını konu alan 'Şehirlerin Renkleri' yarışmasına katılan eserler sergilendi.

Cumhuriyet Caddesi'ndeki Türk Dünyası Parkı'ndaki sergi açılışına, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Kemalettin Karabulut, Bayburt Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Aydın Doğan, okul öğretmenleri, öğrencileri ile vatandaşlar katıldı.

Okul müdürü Doğan, açılışta yaptığı konuşmada, posta sanatını konu alan 'Şehirlerin Renkleri' zarf tasarımı yarışmasını özel yetenekli öğrencilerin yaşadıkları şehirlerin tarihi, kültürel değerlerinin ya da doğal güzelliklerinin farkına varmalarını sağlamak için düzenlediklerini söyledi.

Türkiye genelindeki bu yarışma ile Bayburt'un tanıtımına da katkıda bulunmak istediklerini belirten Doğan, 'Yine unutulmaya yüz tutmuş mektuplaşma geleneğine dikkat çekmek amacıyla da Türkiye genelinde Bilim ve Sanat Merkezlerine devam eden öğrenciler arasında “Şehirlerin Renkleri” konulu bir yarışma düzenledik. Yarışmanın düzenlenmesinde Bayburt Belediyesi ve PTT Genel Müdürlüğünden destek aldık.' dedi.

Doğan, yarışmaya 250 dolayında eser katıldığını dile getirerek, 'Bu eserlerden 8 tanesi jüri tarafından ödüle layık görüldü. Belediyemiz ödüle layık görülen eser sahiplerini tam, yarım ve çeyrek altınlarla ödüllendirdi. Sergimizin ikinci ayağı Ankara’da ki PTT Genel Müdürlüğü Geçici Pul Müzesi’nde olacak ve bu ödülleri orada sahiplerine ulaştıracağız.' ifadelerini kullandı.

Sergi ve yarışma hakkındaki bilgilendirme konuşmasının ardından okul müdürü Doğan, yarışmaya katkılarından dolayı Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş'e plaket verdi.

Memiş ve beraberindekiler daha sonra sergiyi gezerek eserler hakkında Doğan ve okul öğretmenlerinden bilgi aldı.

Serginin ikinci ayağı 13 Haziran'da Ankara'da PTT Genel Müdürlüğü Geçici Pul Müzesi'nde yapılacak.

Kaynak: AA