Başkan Akkaya'dan TEOG'da Full Yapan İki Öğrenciye Ödül

Konya’nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Salih Akkaya, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında soruların tamamını yanıtlayan iki öğrenci altınla ödüllendirdi.

Başkan Akkaya'dan TEOG'da Full Yapan İki Öğrenciye Ödül
TEOG’da Akşehir Atatürk Ortaokulu’ndan iki öğrenci 120 de 120 soruyu doğru cevaplayarak tam puan çıkardı. Başarılı öğrenciler Zehra Betül Duman ve Elif Yayla, Okul Müdürleri Murat Erdem, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsa Kürşat Ünver ve velileri ile birlikte Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’yı makamında ziyaret etti.

Başkan Akkaya öğrencileri ve öğretmenlerini bu başarılarından dolayı kutlayarak, Akşehir Belediyesi olarak eğitime destek ve katkı vermeye devam edeceklerini söyledi.

Öğrencilere başarılarının daim olması temennisinde bulunan Başkan Akkaya, “Cenab-ı Allah memleketimiz, milletimiz için iyi bir insan olmayı, iyi bir meslek sahibi olmayı, hem Akşehir’imize, hem ülkemize, hem de Türk İslam Coğrafyasına hizmet etmeyi nasip eylesin sizlere” dedi.

“EĞİTİMDE BAŞARININ BİRİNDEN DİĞERİNE KOŞUYORUZ”

Başkan Akkaya son günlerde Akşehir’de eğitim konusunda başarının birinden diğerine koştuklarını söyleyerek,“Büyükşehir Belediyemizin düzenlediği Medeniyet Okulu Projesi kapsamındaki ‘Haydi Bil Bakalım’ yarışmasında, Akşehir Bahçelievler Ortaokulu’muz 570 okul içerisinde birinci oldu. Böyle güzel bir için Büyükşehir Belediye Başkanımızı da buradan bir kere daha kutluyorum. Geçtiğimiz hafta da yine aynı proje kapsamındaki ‘Haydi Konuş Bakalım’ yarışmalarında Akşehir Şehit İsmail Cem Yakınlar Mesleki Teknik Anadolu Lise’miz bir puan farkla ikinci oldu. Şimdide kızlarımız göğsümüzü kabarttı. Akşehir’imizde her sınav döneminde TEOG olsun, üniversite sınavları olsun birinciliklerimiz oluyor. İnşallah bu başarı geleneği diğer yıllarda da sayısı artarak devam eder. Ben sizleri tekrar tebrik ediyorum. Televizyon, bilgisayar, internet, cep telefonu gibi uğraşlar ciddi anlamda bir zaman kaybına yol açıyor. Kitap okumanın başarınızdaki etkisi büyük ve bu size dikkat bütünlüğü sağlamış. Bu yaptığınız başarılı çalışma taktiği tüm öğrencilerimizin örnek alması gereken bir çalışma sistemi. Bu konuda da sizlere tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Zehra Betül Duman sınavdaki başarısı ile ilgili olarak yaptığı konuşmada, “Çalışmalarıma yazdan başladım. İkinci TEOG sınavında birinci TEOG sınavındaki yaptığım hatalardan dersler çıkararak bunları tekrar etmemeye dikkat ettim. Birinci TEOG’daki yaptığım hataların başında kitap okumamak ve dikkat eksikliği vardı. İkinci TEOG sınavı öncesi bol kitap okumaya ve dikkatimi toplamaya daha çok özen gösterdim. Okulumun ve öğretmenlerimin bana çok büyük desteği oldu. Televizyon, bilgisayar ve telefonla ilgilenmeyerek derslerime odaklandım” diye konuştu.

Öğrencilerden Elif Yayla’da yaz tatilinden itibaren çalışmaya başladığını belirterek, “Birinci TEOG’da daha fazla net yapmam gerektiğini düşünüyordum. İstediğim gibi olmasa da yine de iyi sonuç çıkardım. İkinci TEOG sınavına daha fazla çalıştım, günü gününe konu tekrarlarını yaptım. Testlerimi çözdüm. Günde 4-5 saat çalışıyordum. Ders çalışmayı bitirdikten sonra günde belki yarım saat televizyon ve bilgisayar ile ilgilendim” diye konuştu.

Atatürk Ortaokulu Müdürü Murat Erdem’de Başkan Akkaya’ya eğitime ve okullarına verdiği destek için teşekkür etti.

Başkan Akkaya; TEOG Sınavı’nda tüm soruları doğru cevaplayan öğrencilere altınla ödüllendirerek öğrenciler, öğretmenler ve velileri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: İHA