Adıyaman'da Öğrencilere Giyim Yardımı

Besni Kaymakamlığın girişimiyle bir giyim firması tarafından 16 bin öğrenciye giyim yardımı yapıldı.

Besni Kaymakamlığın girişimleri sonucu giyim alanında faaliyet gösteren bir firma tarafından 16 bin öğrenciye giyim yardımı yapıldı.

Besni Kaymakamı Çağlayan Kaya, Köseceli Ortaokulu'nda öğrencilere giyim yardımlarını dağıttı.

Dağıtım töreninde konuşan Kaymakamı Kaya, geçen yıl başlattıkları 'Öğrencilerimizi Giydiriyoruz' kampanyası çerçevesinde Besni’de 16 bin öğrenciye giyim yardımı yaptıklarını söyledi.

Besni genelinde 115 okulda kampanyayı tamamladıklarını dile getiren Kaya, şunları kaydetti:

'İlçemizde şu anda 115 okulumuzda bütün öğrencilerimize 5'er parça elbiseyi dağıtmış bulunuyoruz. 2-3 okulumuz kaldı. Eğitim sezonu bitmeden o okullarımızın da dağıtım töreni bitmiş olacak. Böylece 16 bin öğrencimizi ilçemizde giydirmiş olduk. Bundan dolayı ben yönetim kurulu başkanı Vahap Beyin şahsında tüm çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Çok büyük bir civanmertlik örneği gösterdi. Bütün öğrencilerimize hiçbir isteğimizi geri çevirmeden giydirme talebini kendisi karşıladı. Normalde biz bunu devlet kanalıyla almış olsak 800 bin lira gibi bir rakamla almış olacaktık. Fakat tamamen hibe yoluyla bu isteğimizi karşıladı. Biz, kendisine teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimize de güle güle kullansınlar diyoruz.'

Törenin ardından Besni Köseceli Ortaokulu'nda derslerinde derece yapan öğrencilere ise bisiklet hediye edildi.

Kaynak: AA