34. Ford Otosan Kocaeli Rallisi'ne Doğru

Ford Otosan Kocaeli Fabrikaları ve Yeni Projeler Genel Müdür Yardımcısı Temel: 'Türkiye'de motor sporlarını kurumsal olarak desteklemeyi, öncülük yapmayı hem şirket olarak hem de seyirci olarak çok önemli ve büyük bir şans olduğunu düşünüyoruz'.

Ford Otosan Kocaeli Fabrikaları ve Yeni Projeler Genel Müdür Yardımcısı Cem Temel, Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 3. yarışı olan 34. Ford Otosan Kocaeli Rallisi'nin, 11-12 Haziran'da yapılacağını bildirdi.

Ford Otosan Fabrikası'nın, Başiskele ilçesinde bir otelde düzenlediği iftar programında konuşan Temel, kendisinin tam anlamıyla motor sporları fanatiği olduğunu, zamanında bu rallileri, rallikrosları İstanbul’da çok takip ettiğini söyledi.

Motor sporlarının, bir otomobil kullanıcısı acısından takip etmenin ve izlemenin çok önemli olduğunu vurgulayan Temel, 'Türkiye'de motor sporlarını kurumsal olarak desteklemeyi, öncülük yapmayı hem şirket olarak hem de seyirci olarak çok önemli ve büyük bir şans olduğunu düşünüyoruz' diye konuştu.

Ford otosan ralli ekibi olarak her zaman birinciliği hedeflediklerini belirten Temel, 'Ekibimizde, eğitimli, yaptıklarından çok zevk alan ve Türkiye'nin en profesyoneli hız tutkunu arkadaşlarımız var. Ford Otosan, topluma her yanı ve her yönüyle katkıda bulunmaya çalışıyor. Kültürel, spor ve sosyal sorumluluk alanlarında çalışmalarımız oluyor. Biz, olaya sadece ralli olarak bakmıyoruz ama bence bir otomotiv üreticisinin motor sporlarıyla özdeşleşmiş olmasının çok güzel bir örneğini veriyoruz. Türkiye’de otomotiv üretiyoruz. Üretiğimiz ürünleri de spor dalında Türkiye’de destekliyoruz, öncüsü olmaya çalışıyoruz.' şeklinde konuştu.

Temel, 11-12 Haziran'da gerçekleştirecekleri 34. Ford Otosan Kocaeli Rallisi'ne tüm sporseverleri davet etti.

Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı ise motor sporlarının otomobil endüstrisinin laboratuvarı, Kocaeli’deki Ford Otosan Fabrikası'nın dünyadaki en iyi otomobil fabrikalarından birisi olduğunu ifade etti.

Kendi geliştirdiği otomobilleri, bütün dünyaya satan bir fabrikanın, adına yakışır bir yarış takımı olmaya çalıştıklarını vurgulayan Bostancı, elde ettikleri başarılarla da bunu ispatladıklarını dile getirdi.

Castrol Ford Team pilotlarından Orhan Avcuoğlu da pilot arkadaşı Burçin Korkmaz ile altıncı defa yarışacağını belirterek, şunları kaydetti:

''Bu benim Kocaeli’de yaptığım altıncı ralli olacak, Ford Otosan da 10 yılı aşkın bir süredir bu rallinin sponsorluğunu yapıyor. Biz kendimizi bu tür organizasyonlarda ektsra motive olmuş hissediyoruz. Ford Otosan gibi bir kurum, içinde bulunduğu sosyal çevreye bir şeyler katabilmek için bu organizasyonu düzenliyor. Bunun Kocaeli halkına katkı sağladığını düşünüyorum.'
Kaynak: AA