Vali Türker Merkeze Alındı

İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı Valiler Kararnamesi’ne göre, Antalya Valisi Muammer Türker merkeze alındı. Türker’in yerine Bursa Valisi Münir Karaloğlu getirildi.

Vali Türker Merkeze Alındı
İçişleri Bakanlığı’nın Valiler Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, Antalya Valisi Muammer Türker merkeze alındı. 13 Ekim 2014 tarihinden bu yana Antalya Valisi olarak görevini yürütmekte olan Türker’in yerine Bursa Valisi Münir Karaloğlu getirildi.

1963 yılında Kırıkkale’de doğan Türker, İlk ve orta öğrenimini Kayseri’de tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden 1986 yılında mezun olan Türker, 1987’de Kaymakam Adayı olarak mülki idare amirliği mesleğine adım attı. 1988’de bir yıl süreyle İngiltere’nin Bournemouth kentinde İngilizce eğitimi ve İngiliz İdari Sistemi üzerine inceleme programına devam etti. 1990 - 1992 yılları arasında İngiltere Exeter Üniversitesinde Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans yaptı.

VALİ TÜRKER’İN BULUNDUĞU GÖREVLER

Türker, sırasıyla Çankırı-Orta ve Muş-Bulanık Kaymakamlıkları ile Muş Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 1996 ve 2003 yılları arasında İçişleri Bakanlığı’nda şube müdürlüğü ve daire başkanlığı yaptı. Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanı iken 2003 yılında Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevine atandı. Bu görevi sırasında ulaştırma, telekomünikasyon, bilişim ve uydu alanlarında gerçekleştirilen projelerde görev aldı. 2006 - 2009 yılları arasında Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. 2009 - 2012 yılları arasında Hakkari Valiliği yaptı. 2012 - 2014 yılları arasında Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği görevini yürüttü.
Kaynak: İHA