Toksan Otomotiv A.Ş 2016 Hedeflerinde Başarılı İlerliyor

AKPRES A.Ş ve AKTEKNİK A.Ş’yi de bünyesinde barındıran DATATECH Grup şirketlerinden olan TOKSAN Otomotiv A.Ş, yılın ikinci çeyreğinde 2016 için koyduğu hedeflerin önemli kısmına ulaştı. Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Küçükoğlu yazılı bir açıklama yaparak, yılın ilk iki çeyreğindeki çalışmalarını değerlendirdi.

Toksan Otomotiv A.Ş 2016 Hedeflerinde Başarılı İlerliyor
Küçükoğlu, TOKSAN Otomotiv A.Ş’nin sektörün güvenilir firmaları arasında üst sıralarda yer aldığını belirterek, bu başarıda en büyük payın uzman kadroları olduğunu söyledi.

TOKSAN Otomotiv A.Ş’nin 1985 yılında İstanbul’da kurulduğunu ve 2001 yılında da Bursa’ya geldiğini söyleyen Oğuzhan Küçükoğlu, halen Bursa ve Gebze’deki tesislerinde 20 bin metrekare alanda, 550 kişilik kadro ile otomotiv sektöründeki firmalara soğuk şekillendirilmiş sac ve mekanizmalı sistem parçaları ürettiklerini belirtti.

TOKSAN Otomotiv A.Ş’nin otomobil kaput ve bagaj menteşeleri üretiminde Türkiye’de lider konumunda olduğuna dikkat çeken Küçükoğlu, geçen yıl hem ihracat hem iç pazardaki hedeflerine ulaştıklarına değinerek, “2016 yılı için koyduğumuz hedeflere emin adımlarla yürüyoruz. İlk çeyrekte gösterdiğimiz performans, beklentilerimizin de üzerinde gerçekleşti. Bu başarı, şüphesiz deneyimli kadromuzun eseridir” dedi.

TOKSAN Otomotiv A.Ş’nin üretiminin yüzde 55’ini ihraç ettiğini de vurgulayan Oğuzhan Küçükoğlu, Toyota, BMW, Mercedes, Audi, Volkswagen (VW) ve Bentley’in ana fabrikalarına doğrudan parça ürettiklerini vurguladı. Dünyanın en büyük otomobil üreticilerine istenilen kalitede parça üretebilmek için teknolojiye sürekli yatırım yaptıklarını belirten Küçükoğlu, “Yüzde yüz yerli sermayeli kuruluş olarak 2002 yılında kurduğumuz Ar-Ge merkezimizde geliştirdiğimiz parçaları ana sanayi kuruluşlarına doğrudan satan ender firmalardan biriyiz” diye konuştu.

"YENİDEN YAPILANIYORUZ"

TOKSAN Otomotiv A.Ş olarak inovasyona çok önem verdiklerinin altını çizen Oğuzhan Küçükoğlu, üretim, stok ve satış sürecinde SAP(Systems Analysis and Program Development) programına geçtiklerini belirterek, “Dünyanın seçkin şirketlerinin kullandığı bu program ile daha çağdaş bir yönetim anlayışına sahip olduk” dedi.

2015 yılının son çeyreğinde başlattıkları kurumsallaşma ve yeniden yapılanma çalışmalarında önemli mesafe kat ettiklerini açıklayan Oğuzhan Küçükoğlu, böylece kurumsal sosyal sorumluluk çalışmaları ile de ön plana çıkarak toplumla bütünleşme sürecini hızlandırdıklarını belirtti.

Oğuzhan Küçükoğlu, personel eğitimlerine yönelerek çalışanların yetkinliğini artırdıklarını ifade ederek, yeniliklerin firmayı sektörde daha da güvenilir bir yapıya kavuşturduğunun altını çizdi.

"YATIRIMLAR HIZ KESMİYOR"

Yönetim ve kurumsallaşma çalışmalarının yanı sıra, teknolojik alt yapılarını daha güçlendirecek yatırıma devam etiklerini de söyleyen Oğuzhan Küçükoğlu, “Yatırımlarımız sayesinde teknolojik açıdan da daha güçlü hale geliyoruz” diye konuştu.

Küçükoğlu, hedefleri doğrultusunda çalışmalarına aralıksız devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA