TİKA'dan Macaristan'a Sağlık Desteği

TİKA, Szentendre hastanesine tıbbi ekipman ve malzeme yardımında bulundu.

BUDAPEŞTE – Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Szentendre kentindeki hastaneye tıbbi ekipman ve malzeme desteğinde bulundu.

TİKA, Macaristan'ın Szentendre Belediyesi Hastanesinin Cerrahi Ünitesine, hasta takip ekranı, koğuş yatağı ve ameliyat masası başta olmak üzere çok sayıda tıbbi ekipman ve malzeme desteğinde bulundu.

Hastanede düzenlenen törende konuşan Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı, Türklerin Macarları kardeş olarak gördüğünü kaydederek, 'TİKA'nın bugün burada yaptığı yardım, kardeşin kardeşe hediyesi olarak görülmelidir.'' şeklinde konuştu.

Türkiye'nin insani yardım konusunda çok önemli adımlar attığını da belirten Fakılı, ''Biz, Türkiye olarak insani yardıma çok önem veren bir ülkeyiz. Bunun bir örneği de halen ülkemizde 2 milyon 600 bin Suriyeliye yaptığımız yardımlardır.'' dedi.

Macaristan'ın eski Ankara Büyükelçisi Janos Hovari, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TİKA'nın Macaristan'da çok önemli çalışmalara imza attığını belirterek, ''TİKA, Macaristan'da üç yıldır faaliyet gösteriyor. Osmanlı eserlerinin korunması ve birçok başka konuda çok önemli çalışmalar, projeler gerçekleştirdi. Şu an Szentendre'deki hastaneye önemli cihazlar hediye etti. Bu destek, burada yaşayan halk için çok önemli. Biz Macarlar ve Türkler olarak her zaman dost ve kardeş iki milletiz.'' şeklinde konuştu.

TİKA'nın Budapeşte Program Koordinatörü Havva Pınar Özcan ise Macaristan genelinde önemli projeler gerçekleştirdiklerini kaydederek, ''Sadece Szentendre şehir merkezine değil, bu civardaki yerleşim merkezlerinde yaşayan insanlara da hizmet veren bu hastanedeki ameliyathanenin şartlarının iyileştirilmesi için beraber çaba gösterdik. Buraya değerli doktorlara muayeneye geldiğiniz zaman belki Türkiye'nin dost elini hatırlayacaksınız ve bizler de buna vesile olduğumuz için mutlu olacağız.'' dedi.

Kaynak: AA