TBMM Dilekçe Komisyonu Toplantısı

Toplantıda, 6 alt komisyon kuruldu.

TBMM Dilekçe Komisyonu'nda, 6 konuyla ilgili alt komisyon oluşturuldu.

TBMM Dilekçe Komisyonu, AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır başkanlığında toplandı.

Toplantının başında, komisyonun çalışma usulleri hakkında üyelere bilgi veren Satır, komisyonun gündeminde 2 bin 240 dilekçe bulunduğunu, 276 dilekçeye de ilgili kuruluşlardan cevap beklendiğini kaydetti.

Daha sonra 'Gıda Bankacılığı' uygulamasının araştırılması ve yaygınlaştırılması, FOREX piyasasındaki aracı kurumların vatandaşları mağdur ettiği iddiaları, engelli ya da engelli yakını bulunan kamu işçileri için memurlara tanınan bazı hakların verilmesi, engelli raporunda engellilik oranına, 'Herediter Anjioödem' hastalığının dahil edilmemesi, araç muayene ücretlerinden para üstünü alamamaktan kaynaklı maddi kayıp, Koçhisar Barajı yapımında sular altında kalan Çorum'un Alaca ilçesi Kızılyar köylüleri için yeni yerleşim yeri gösterilmemesi konularında alt komisyon kuruldu.

HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü, Dersim'de yaşanan olaylara ilişkin alt komisyon kurulmasını istedi.

Komisyon Başkanı Satır, bu konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini, çalışma bitince komisyonun gündemine geleceğini belirtti.

Öte yandan Satır'ın, kurulan alt komisyonlara üye olup olmak istemediği sorusuna Alican Önlü, 'Cezaevinden alt komisyon çalışmalarına katılamam çünkü bir tutuklama olacak gibi, gidişat öyle gösteriyor.' yanıtını verdi.

Kaynak: AA