Sigortacılar, Sorunlarına Çözüm Aradı

Doğu Karadeniz'deki sigorta acentelerinin temsilcileri, TTSO'da bir panel düzenleyerek sorunlarına çözüm aradı.

Doğu Karadeniz'deki sigorta acenteleri temsilcileri, sorunlarına çözüm bulmak için Trabzon'da panel düzenledi.

Doğu Karadeniz Tüm Sigorta Acenteleri Derneğince (TÜSİD), 'Sigortacılık Haftası' ve '11. Türkiye Sigorta Acenteleri Zirvesi' kutlama etkinlikleri çerçevesinde Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TTSO) panel organize edildi.

Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu (TÜSAF) Başkanı Murat Büyükçelebi'nin moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele, Hazine Müsteşar Yardımcısı Ahmet Genç, HDI Sigorta Genel Müdürü Ceyhan Hancıoğlu, Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK) Başkanı Hüseyin Kasap, Tahkim Komisyonu Genel Müdürü İbrahim Taşbaşı, TOBB Sigortacılık Müdürü Mevlüt Söylemez, TÜSİD Yönetim Kurulu Başkanı ve TTSO Meclis Üyesi İbrahim Sertel ve acente temsilcileri katıldı.

İbrahim Sertel, panelin açılışında yaptığı konuşmada, sigorta acenteleri olarak tüm şirketlerle el ele ve gönül gönüle olduklarını vurgulayarak, 'Tüm şirketlerle gönül gönüleyiz ama haklarımızı aramamız konusunda tavizimiz yoktur ve olamaz. Şirketler acenteden kestiğinin daha fazlasını arka kapıdan başkasına dağıtıyor. Beraber ve birlik olmadıkça kısır döngüden çıkamayız.' dedi.

Sertel'in konuşmasının ardından söz alan bazı katılımcılar da sektörün sorunlarına ve çözüm önerilerine değindi.

Konuşmaların ardından katılımcılara ve 15 yılını dolduran dernek kurucularına plaket takdim edildi. Panel, plaket takdimiyle sona erdi.

Kaynak: AA