Selfie, Burun Estetiğini Arttırdı

Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bahadır Baykal, sosyal medyada paylaşılan selfie’lerin burun estetiği ameliyatlarını artırdığını belirtti. Selfie’de güzel görünmek için estetik cerrahların kapısını çalanlara bir de uyarısı var Baykal’ın; “Çektiğiniz selfie’de güzel görünmek burun estetiğinin size sağlayacağı avantajlardan biri olabilir ama ameliyat için tek sebep bu olmamalı”

Selfie, Burun Estetiğini Arttırdı
SOSYAL MEDYA VE ÖZGÜVEN PROBLEMİ

Op. Dr. Bahadır Baykal, hemen hemen herkesin sosyal medyayla bir şekilde ilişkili olduğunu ifade ederek, “Eskiden bırakın fotoğraflarımızı herkesle paylaşmayı, fotoğraf makinalarına ulaşma konusunda bile sıkıntılıydık. Şimdilerdeyse akıllı telefonlarımızla çektiğimiz tüm fotoğraflarımızı Facebook, Instagram gibi sosyal ağlar aracılığıyla dünyayla paylaşıyoruz. Araştırmalara göre, düzenli olarak selfie çeken 18-24 ve 25-35 yaş olmak üzere iki grup var. Sosyal medyanın hayatımıza kattığı olumlu etkiler elbette oldukça fazla. Fakat kişinin kendine ve görüntüsüne fazlasıyla odaklanması, özsaygı ve özgüvenle ilgili bir takım sorunları da beraberinde getiriyor. Hepimiz gün içinde aynaya bakıp geçiyoruz fakat her gün selfie çekip yüz detaylarını inceleyen büyük bir kitleden söz etmek mümkün.” dedi.

SELFİE’DE GÜZEL GÖRÜNMEK…

Op. Dr. Bahadır Baykal, selfie’lerin hayatımıza girmesiyle artık herkesin kendine tüm açılardan daha eleştirel bir gözle baktığını ve maalesef fotoğraftaki görüntüsünden memnun olmayanların çoğunlukta olduğunu kaydederek şöyle konuştu:

“Fotoğraf filtreleri ve fotoğraf düzenleyici çeşitli uygulamalar daha iyi bir fotoğraf yaratılmasına yardımcı olsa da maalesef kalıcı çözüm olamıyor. Bu geçici efektlerden tatmin olmayan bazı kişilerse daha kalıcı bir çözüm için estetik cerrahiden faydalanmak istiyorlar. Bazı kişiler yüzlerinde çizgiler, kırışıklıklara takılırken bazıları da gıdılarının fazla olmasına ya da gözaltı torbalarına takılıp kalabiliyor. Yüzün diğer özelliklerinin önüne geçebilecek tek şey ise burun… En son İngiltere Manchester’da iki kız kardeş aynı burnun aynı rinoplasti cerrahi tarafından ikisine birden uygulanmasını istemiş, sebep olarak da çektikleri selfie’de daha güzel görünmek istediklerini belirtmişler.

BURUNLAR ÇEVRİMİÇİ

Bu sebeple burun estetiği ameliyatları estetik cerrahi taleplerinin en başında geliyor. Estetik cerrahi uygulamaları içerisinde en zoru olarak bilinen burun estetiği ameliyatları dijital çağda da en popüler estetik cerrahidir. Burun estetiği operasyonları, uzun yıllardır burun fonksiyonlarının doğru çalışması ve estetik kaygıların giderilmesine olanak sunan en önemli çözüm olmuştur. Pek çok cerrah sosyal medyanın ve selfie’lerin burun ameliyatları taleplerine olan etkisini hissediyordur. Selfie çekerken yüzün yakın açıdan çekilmesi kişinin burnunun fazlasıyla öne çıkmasına sebep oluyor ve bazı kişilerde olumsuz etki yaratabiliyor. Günlük yaşamın çevrimiçi olması ve dolayısıyla sosyal medyanın estetik ameliyat talepleri üzerinde etkisinin olması çok şaşırtıcı bir durum değil.”

BEKLENTİLER MAKUL OLMALI

Op. Dr. Bahadır Baykal, “Burun estetiği cerrahisinde hastaların bilmesi gereken en önemli nokta burun estetiği cerrahisinde bir takım limitlerin olduğudur.” diyen Op. Dr. Bahadır Baykal, “Bu nedenle beklentilerin makul olması gerekir. Gerçekçi beklentileri olan hastalar, tecrübeli ve yetenekli bir cerrahın müdahalesiyle genellikle mutlu olabilecekleri bir sonuca ulaşırlar. Burun estetiği ameliyatı olmayı düşünüyorsanız, iyi bir araştırma yapmalısınız. Bir de çektiğiniz selfie’de ya da diğer fotoğraflarda güzel ve iyi görünmek burun estetiğinin size sağlayacağı avantajlardan biri olabilir ama elbette tek sebep bu olmamalı.” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA