Seben'de Tornet Yarışı Yapıldı

Bolu'nun Seben ilçesinde tornet (Tahta araba) yarışı yapıldı.

Seben Belediyesinin sponsorluğunda, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 'Geleneksel Seben Tornet Yarışları' İzzet Baysal Caddesinde gerçekleşti.

Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, İlçe Jandarma Komutanı Fikret Acar, İlçe Emniyet Amiri Murat Çolak, daire amirleri, memurlar ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen yarışta Seben Ortaokulu, Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu ve Seben Çok Programlı Anadolu Lisesi Öğrencileri kendi tasarımları olan birbirinden ilginç tahta arabalarla 500 metrelik parkuru en kısa sürede tamamlamaya çalıştı.

Hazırlanan parkuru en hızlı şekilde tamamlayan öğrencilerden birinciye 100 lira, ikinciye 75 lira ve üçüncüye ise 50 lira ödül verildi.

Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, yaptığı konuşmada, kendi çocukluklarında tornete binmenin tadına doyum olmayan bir eğlence olduğunu ifade ederek, 'Bu tür sosyal aktiviteler sayesinde hem gençlerimize geçmişi yaşatıyoruz, hem de internet bağımlılığından kurtarmış oluyoruz. Eski geleneklerin yaşatılması adına yapılan bu yarışmaların ilerleyen yıllarda daha fazla katılımcıyla daha kapsamlı yapılmasını temenni ediyoruz.' diye konuştu.

Kaynak: AA