Pegasus'tan İstanbul Sabiha Gökçen'de Misafir Memnuniyeti Adına Tarihi Adım

Pegasus Hava Yolları ana merkezi olan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki uçaklarına verilen tüm yer işletme hizmetlerini kendisi sağlamaya başladı. Uçuşlarının check-in, bagaj ve boarding hizmetlerini uzun süredir kendisi veren Pegasus, apron ve uçak park alanı hizmetlerini de 1 Haziran itibarıyla tamamen devralıyor. Yenilikler kapsamında bin kişiye istihdam sağlanırken 20 milyon Euro’luk yatırım yapıldığı açıklandı.

Pegasus'tan İstanbul Sabiha Gökçen'de Misafir Memnuniyeti Adına Tarihi Adım
Pegasus Hava Yolları, ana üssü olan ve günde 400 sefere yakın operasyon düzenlediği İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda misafir memnuniyetini en üst seviyeye taşımak için tarihi bir adım attı. Uzun bir süredir terminal tarafındaki check-in, bagaj kabul, boarding gibi hizmetleri kendisi veren Pegasus, yer işletme hizmetlerinin apron ve uçak park alanı tarafında kalan; kendi uçaklarına bagaj yükleme ve boşaltma, terminal ile uçak arası misafirlerin transferleri, uçak içi temizliği, kargo, de-iceing, uçak yıkama, bagaj ayırma sahası ve tüm bunlara bağlı diğer hizmetleri doğrudan kendi personeliyle vermeye başladı.

Pegasus Genel Müdürü Mehmet T. Nane, konuyla ilgili düzenlenen tanıtım toplantısında, “Misafirlerimizin İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı’na girdikten sonra bagaj almalarında itibaren seyahatlerinin sonunda bagajlarını devraldıkları sürece kadar geçen bütün prosesi 1 Haziran’dan itibaren artık Pegasus olarak biz işleteceğiz” dedi.

BİN KİŞİLİK EK İSTİHDAM VE 20 MİLYON EURO’LUK EKİPMAN YATIRIMI

Yenilikler kapsamında bin kişiye yeni istihdam sağladıklarını belirten Mehmet T.Nane, “Bin kişiye yeni istihdam sağladık. 20 milyon Euro’luk yatırım yaptık ve bu sayede misafirlerimize alıştıkları Pegasus kalitesini ve hizmetini bir üst çıtaya çıkartarak sunmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

“Misafirlerimize değdiğimiz ilk nokta bagaj teslim alma noktası, son nokta ise tatili biten misafirlerimize bagajlarını teslim ettiğimiz noktadır. Dolayısıyla son aşamada yaşanan herhangi bir aksaklık, hoşnutsuzluk misafirimizin bütün o süreçteki deneyiminin negatif olmasına neden oluyor” diyen Nane, misafir deneyimini pozitif yönde geliştirmek için tüm işin Pegasus tarafından yapılması ve sorumluluk alınması adına bu çalışmayı başlattıklarını dile getirdi. Bu yenilikler sayesinde misafirlerin daha mutlu olacağına inandıklarını ifade eden Nane, “Bagaj bekleme süreleri ve bagajdaki zarar oranları büyük derecede azalacak” dedi.

Kaynak: İHA