Manisa'da 560 Araçlık Tam Otomasyonlu Otopark Açıldı

Manisa Büyükşehir Belediyesince Şehzadeler ilçesinde eski subay lojmanları yerine yapılan 560 araç kapasiteli tam otomasyonlu otopark hizmete açıldı.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, törende yaptığı konuşmada, eski sistemle üretilen otoparkların artık çözüm getirmediğini, belediyenin güzel bir hizmete imza attığını belirtti.

Hızla büyüyen Manisa gibi şehirlerin en önemli sorunlarından birinin otopark ve trafik olduğuna dikkati çeken Bektaş, 'Her şeye rağmen bu güzel otoparkın Manisa'da başarılmış olduğunu görmek bizi mutlu ediyor. Yeni yapılan bu tam otomatik otoparkımız inanıyorum ki yaşanan otopark sorununa bir nebzede olsa çözüm getirir.' dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise projenin başlangıç tarihinin 2011 olduğunu hatırlatarak bakanlık nezdinde projenin onaylandığını ve 29 milyon lira bedelle ihalesini yaptıklarını, otoparkın temelini Aralık 2014'de attıklarını anlattı.

Otoparkta 7 manevra odasının bulunduğunu, 7 aracın otomatik olarak aynı anda giriş yapabileceğini dile getiren Ergün, otoparkın 12 katlı olduğu bilgisini verdi.

Trafik sorununu çözmek için elektrikli otobüs trambüs projesini uygulamak istediklerini ifade eden Ergün, 2017 yılı yazı ya da sonunda projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından otopark, protokol üyelerinin ve vatandaşların katılımıyla hizmete açıldı.

Kaynak: AA