Kocasinan Belediyesi Çevre Dostı Stant Açtı

Kocasinan Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren ve kısa adı KAYÇEV olan Çevre Teknolojiler ve Enerji San. Tic. A.Ş. yetkilileri, Dünya Çevre Günü etkinlikleri çerçevesinde Hunat Meydanında açtığı çadırda, geri dönüştürülebilir malzemeyle yapılan çalışmaları sergiledi.

Kocasinan Belediyesi Çevre Dostı Stant Açtı
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, bilinçli tüketimin sadece bugünler için değil gelecek nesiller için de önem arz ettiğinin bilinciyle çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı. Başkan Çolakbayrakdar, “Çevre bilincinin kazandırılması, kaynakların verimli kullanılması ve atıkların ayrıştırılması konusunda hassas bir belediyeyiz. Geri dönüşüme büyük destek vererek, doğal kaynakların korunmasına, enerji tasarrufuna sağlanacak, atık miktarı azalacaktır. Böylelikle geri dönüşüme büyük katkı sağlanacaktır.’’ dedi.

Geri dönüşümün herkesin katkıda bulunacağı bir sosyal sorumluluk projesi olduğuna da değinen Başkan Çolakbayrakdar, “Doğayı ve çevreyi korumak için sürekli yeni projeler üretiyoruz. Sadece Kocasinan için değil, daha temiz çevre ve daha yaşanabilir Türkiye için çalışıyoruz. Ülkemizin ekonomisine katkı sağlamayı belediye olarak biz görev addediyoruz” diye konuştu.

KAYÇEV Ziraat Mühendisi Vahit Şan da, çadırda sergilenen çevre dostu malzemeler ile ilgili şu bilgileri verdi:

“KAYÇEV tesislerimizde organik gübremiz 3 aşamada gerçekleşiyor. Organik gübremizde hiçbir katkı maddesi içermemekle birlikte her yerde kullanılabilir. Çünkü gübremiz kokusuzdur. Stantta ise vatandaşlarımıza çevreyle ilgili yapmış olduğumuz projeleri anlatıyoruz. Ayrıca Organik tavuk gübresinin tanıtımını ve dağıtımını gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı. Ziraat Mühendisi Vahit Şan, standı ziyaret eden vatandaşlara çevre bilinciyle alakalı broşürler, organik tavuk gübresi ve çam fidanı dağıtımı yaptıklarını da sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA