Kayseri Bayırbucak Türkmenlerinin Yanında

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Kampanyası kapsamında Kızılay Şube Başkanlığı’nın koordinesinde hazırlanan 3 TIR yardım malzemesi Büyükşehir Belediyesi önünden uğurlandı. Kayseri’den bugüne kadar Bayırbucak Türkmenleri gönderilen yardım malzemesi 28 TIR’a ulaştı.

Kayseri Bayırbucak Türkmenlerinin Yanında
Bayırbucak Türkmenleri için hazırlanan yardım TIR’ları Büyükşehir Başkanı Mustafa Çelik’in de katılımıyla uğurlandı. Uğurlama töreninde konuşan Kızılay Kayseri Şube Başkanı Ayhan Uzandaç, bugüne kadar Bayırbucak Türkmenleri için 28 TIR yardım malzemesi gönderdiklerini belirterek, "Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın başlatmış olduğu Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Kampanyamız devam ediyor. Bugüne kadar yapılan yardımlar yerine ulaştırıldı. Türkmen vatandaşlarımıza sorulmak suretiyle ihtiyaçları tespit ederek yeni yardım malzemeleri gönderiyoruz." dedi.

Kızılay Şube Başkanlığı’na ve yardım kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de yardım malzemesi toplayan ve uğurlama törenine gelen çocuklara da ayriyeten teşekkür etti. Küçük yaşta yardım bilincini öğrenen çocukların büyüdüklerinde topluma faydalı bireyler olacağının altını çizen Başkan Mustafa Çelik, "TIR’ların içindeki malzemeleri sağlayan tüm hayırseverlerimize teşekkür ederim. Dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar başı sıkışan, yardıma ihtiyacı olan birileri varsa onların yardımına koşmak bizim boynumuzun borcu. Suriye’de büyük bir zulüm yaşanıyor. Oradaki soydaşlarımızın sıkıntılarına bir nebzede olsa katkıda bulunmak için böyle bir kampanyayı başlattık. Rabbimden önümüzdeki Ramazan ayının soydaşlarımızın sıkıntılı son Ramazan ayı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından 3 TIR’dan oluşan yardım konvoyu Büyükşehir Belediyesi önünden uğurlandı.
Kaynak: İHA